Windows USB Boot olmuyor

TiViCT

Megapat
Daha fazla  
112880585ce8862561613deb402edd8c.gif

İyi günler, 3 gün önce M5A78L-M LX3 anakart aldım UEFI desteği yok.

Neyse elimde HDD olmadığı için telefondan USB Windows kurup çalıştırayım dedim ama şu lanet yanıp sönen beyaz çizgi de kaldı hep.

Windows XP - 7 - 8.1 - 10 64X 32X portable, orijinal ISO ne varsa hepsini denedim sonuç aynı. USB 16 GB, yeterli yer var.

Linux kurunca çatır çatır çalışıyor, bu arada BIOS'da guncelledim değişen bir şey olmadı. Yardımcı olun lütfen, askere gitmeme 5 gün kaldı, acil Windows kurmam lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefondan yaptığınız için olabilir Windows yükleme diskinin farklı bir şekilde formatlanması gerek sanırım evde başka bir bilgisayar yoksa bilgisayarcıda ya da İnternet kafede yazdırın.

"Win to Usb" ve benzeri bir araç ile kurulumu yapman lazım bunun için halihazırda çalışan bir işletim sistemine ihtiyacın var.

Anakartında sadece USB2.0 var bu okuma hızı Windowsun açılış zamanını 30 dk. yaparsa şaşırmamak lazım tabi USB belleğin hızı da önemli.

Telefondan yaptığınız için olabilir Windows yükleme diskinin farklı bir şekilde formatlanması gerek sanırım evde başka bir bilgisayar yoksa bilgisayarcıda ya da İnternet kafede yazdırın.
Linux kurup iso dosyası yazidrmaya çalışınca program yüklenmiyor çeşitli hatalar veriyordu, kubuntu, Ubuntu,puppy, Pardus denedim olmadı hepsi hata veriyordu kurulum yapmadan direk çalıştırıldığım için aklıma bir fikir geldi. Pardusa virtualbox kurup xp kurduktan sonradan oradan da diğer usb Windows PORTABLE yazacaktım. Windows xp kurarken 1dakika kala pc dondu meğerse yeterli yer yokmuş. Usb 16 GB 4Gb Pardus dosyaları 12GB boşta duruyor ama kullanılamıyor. Bunun bir çözümü var mı?
"Win to Usb" ve benzeri bir araç ile kurulumu yapman lazım bunun için halihazırda çalışan bir işletim sistemine ihtiyacın var.

Anakartında sadece USB2.0 var bu okuma hızı Windowsun açılış zamanını 30 dk. yaparsa şaşırmamak lazım tabi USB belleğin hızı da önemli.
Sence 30 dakika siyah ekranda beklemeli miyim?

Birde dediklerini denedim ama linux kurmadan direk çalıştırmayı deneyince programlar yüklenirken hata veriyor.

linux üzerinde USB ye HBDC kurup, HDBC içinde farklı bir USB ye WİnPortable yükleyebilirsin.
Linux üzerinden hiçbir programı kuramiyorum. Usb kurulum yapılmadan çalıştırıyorum, çünkü kurulum yapmıyor. Diğer 32USB de var, kurulumu ona yapmaya çalışıyorum ya hata veriyor yada6-7 saat kurulumun bitmesini beklerken %90 civarı dolup kalıyor, donuyor.
Başka çözüm önerisi olan yok mu?
Sonunda WoeUSB kurmayı başardım, şuan usb yazıyorum inşallah olur. Bu arada WoeUSB uefi mikurulum yapıyor yoksa bios mu?
NTFS'de denedim fat da bir türlü olmadı. Bu ekranda kalıyor. Farklı ISO dosyası DW kullandım nafile, XP kurulmuyor.
Millet hala uğraşıyorum Windows kuramadım, birisi yardımcı olsun lütfen.

Dosya Ekleri

• IMG_20200625_222238.jpg
    IMG_20200625_222238.jpg
    968,9 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı