Windows USB'den dosyalar aktarılmıyor

mithrandir16

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. USB kablosuyla telefonumdaki fotoğraf/videoları PC'ye aktarmak istiyorum. Ama klasörler SSD taktığımdan beri (?) eğer biraz fazla boyuttaysa (mesela 1 GB) ve çoklu klasör seçersem dosyaları kopyalamıyor/taşımıyor. Bunu tek tek yapmam gerekiyor. Beş tane klasörü bile boyutu çok ya da az olsun fark etmeden bir arada taşımıyor. Yani taşıyor diye gösteriyor ama ortada başka bir eylem olmuyor. İptale basınca da sıkıntı çıkarıyor iptal de edilmiyor sadece iptal ediliyor diye gösteriyor ve işlemi durduruyor ama iptal ediliyor yazısı sürekli kalıyor kapatmak isteyince kapatılmıyor. Diğer bir sorun ise klasörlerin boyutlarını da göstermiyor. Çoklu klasör seçince veya bir klasörde çok klasör olunca boyutunu bazen göstermiyor. Tek tek bakmak zorunda kalıyorum onda da. Ayrıca tek klasörde de fazla dosya varsa onun da boyutunu erkenden göstermiyor. Bi' 10 saniye bekletiyor. Tüm bunların yanında dosyaları gereğinden fazla yavaş yüklemesi de ayrı konu. Daha hızlı yüklemesi için aldığım SSD'den mi kaynaklıdır bilmiyorum, artık daha yavaş aktarım yapıyor. Konu böyle umarım anlaşılmıştır.

Merhaba. USB kablosuyla telefonumdaki fotoğraf/videoları PC'ye aktarmak istiyorum. Ama klasörler SSD taktığımdan beri (?) eğer biraz fazla boyuttaysa (mesela 1 GB) ve çoklu klasör seçersem dosyaları kopyalamıyor/taşımıyor. bunu tek tek yapmam gerekiyor. Beş tane klasörü bile boyutu çok ya da az olsun fark etmeden bir arada taşımıyor. Yani taşıyor diye gösteriyor ama ortada başka bir eylem olmuyor. İptale basınca da sıkıntı çıkarıyor iptal de edilmiyor sadece iptal ediliyor diye gösteriyor ve işlemi durduruyor ama iptal ediliyor yazısı sürekli kalıyor kapatmak isteyince kapatılmıyor. Diğer bir sorun ise klasörlerin boyutlarını da göstermiyor. Çoklu klasör seçince veya bir klasörde çok klasör olunca boyutunu bazen göstermiyor. Tek tek bakmak zorunda kalıyorum onda da. Ayrıca tek klasörde de fazla dosya varsa onun da boyutunu erkenden göstermiyor. Bi' 10 saniye bekletiyor. Tüm bunların yanında dosyaları gereğinden fazla yavaş yüklemesi de ayrı konu. Daha hızlı yüklemesi için aldığım SSD'den mi kaynaklıdır bilmiyorum, artık daha yavaş aktarım yapıyor. Konu böyle umarım anlaşılmıştır.

Merhaba bende de aynısı vardı hem SSD hem de HDD vardı telefondan HDD'ye atacaktım *yüksek boyutlu dosya* ama yer olmadığı için atılamaz dedi meğer SSD denmiş SSD'yi boşaltınca sorun çözüldü sizde deneyebilirsiniz.

Merhaba bende de aynısı vardı hem SSD hem de HDD vardı telefondan HDD'ye atacaktım *yüksek boyutlu dosya* ama yer olmadığı için atılamaz dedi meğer SSD denmiş SSD'yi boşaltınca sorun çözüldü sizde deneyebilirsiniz.
Bende şu an sadece SSD takılı ve boş alan çok var. PC zaten atılamaz vs. demiyor; bazen kopyala dediğimde "gerekli süre hesaplanıyor"da takılı kalıyor kopyalamıyor, bazen kopyalamaya başlıyor aşırı yavaş sürüyor. Bu görseldeki dosya 171 MB'lık bir dosya ve kopyalanması birkaç dakika sürdü. Bu arada şimdi baktım konunun SSD ile alakası sanırım yok, kopyalamaya çalıştığım yer C:'deymiş ama yine de böyle olmamalı.

Şu anda o taşıma uğraşından bağımsız olarak C:/ deki bir klasörümü D:/ ye aktarıyorum ve gayet iyi çalışıyor. Boyut hesaplama sorunu da olmadı. Sorun telefondan kaynaklı olabilir mi? (USB kablosu ile telefondan PC'ye aktarım yapmaya çalışıyordum sorun orda çıkıyor)

Dosya Ekleri

• resim_2023-08-05_130957202.png
    resim_2023-08-05_130957202.png
    16,3 KB · Görüntüleme: 29
  • resim_2023-08-05_131611322.png
    resim_2023-08-05_131611322.png
    8,1 KB · Görüntüleme: 31
Bende şu an sadece SSD takılı ve boş alan çok var. PC zaten atılamaz vs. demiyor; bazen kopyala dediğimde "gerekli süre hesaplanıyor"da takılı kalıyor kopyalamıyor, bazen kopyalamaya başlıyor aşırı yavaş sürüyor. Bu görseldeki dosya 171 MB'lık bir dosya ve kopyalanması birkaç dakika sürdü. Bu arada şimdi baktım konunun SSD ile alakası sanırım yok, kopyalamaya çalıştığım yer C:'değmiş ama yine de böyle olmamalı.

Şu anda o taşıma uğraşından bağımsız olarak C:/deki bir klasörümü D:/ ye aktarıyorum ve gayet iyi çalışıyor. Boyut hesaplama sorunu da olmadı. Sorun telefondan kaynaklı olabilir mi? (USB kablosu ile telefondan PC'ye aktarım yapmaya çalışıyordum sorun orada çıkıyor)

Büyük ihtimal telefondan, telefonun aktarım süresi uzun olabilir, kablo yavaştır ondan olabilir, bilgisayarınızın 3.0 USB portu varsa bir de oraya takıp deneyin.

Birde telefonunuzun modeli nedir?

Büyük ihtimal telefondan, telefonun aktarım süresi uzun olabilir, kablo yavaştır ondan olabilir, bilgisayarınızın 3.0 USB portu varsa bir de oraya takıp deneyin.

Birde telefonunuzun modeli nedir?
Realme GT2 Pro. Telefon yeni kablosu da orijinal aslında. PC eski USB 2.0 maalesef ama dediğim gibi böyle bi sorun olmuyordu zaten.

Realme GT2 Pro. Telefon yeni kablosu da orijinal aslında. PC eski USB 2.0 maalesef ama dediğim gibi böyle bi sorun olmuyordu zaten.
Benim bildiğim o telefonlar yavaş aktarıyor akrabamda vardı o telefondan söylenip duruyordu
usb 3.0 olsa hızlı aktarır, telefondandır yavaş aktarması.

Yardımı olduysam çözüldü olarak işaretlermisiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı