Windows uyku modu vs tam kapatma

strobist

Centipat
Mesela yatıp uyuyacaksınız ve birkaç saat bilgisayara asla dokunmayacaksınız. Bu durumda nasıl bir yöntem uyguluyorsunuz?

A: Bilgisayarı kapatıyorum.
B: Uyku modunu başlatıyorum.

C: Kendi yazdığım AwayFromKeyboard uygulamamı kullanıyorum. Belirli saat dolduğunda bilgisayar kendisini kapatıyor. Bilgisayar açıkken, hiçbir şey yapmana izin vermiyor (şifreli) Tek bir tane güvenlik açığı var o da laptoplarda mousepad kısayollarını engellememişim çünkü o zamanlar hem daha az bilgiliydim hem de masaüstü kullanıyordum. Ama, bir masaüstü bilgisayarını tam anlamıyla (internet kafe sistemi gibi) bilgisayar açık olsa da kitliyor diyebilirim.

Not: Eğer indirilen bir şey varsa veya bilgisayarın uyku modunda olmaması gereken durumlarda böyle yapıyorum. Eğer öyle bir durum yoksa ve sabah devam edeceksem kapağı kapatıyorum direkt.

Yabancı forum sitesinde gördüm, uyku moduna almanın daha sağlıklı olduğu yönünde görüşler daha hakim. Şöyleki bilgisayarı kapatıp açmak, mevcut donanımı uzun vadede yıpratan bir eylemmiş. Bana vurmayın ben sadece elçiyim. Yabancı forum dediğim yer de reddit. Hangi yöntem daha sağlıklı bilemiyorum.

Yabancı forum sitesinde gördüm, uyku moduna almanın daha sağlıklı olduğu yönünde görüşler daha hakim. Şöyleki bilgisayarı kapatıp açmak, mevcut donanımı uzun vadede yıpratan bir eylemmiş. Bana vurmayın ben sadece elçiyim. Yabancı forum dediğim yer de reddit. Hangi yöntem daha sağlıklı bilemiyorum.
Sağlıklı olup olmadığı umurumda değil. Sırf uyku moduna alındığı için bozulan bilgisayar da görmedim. Eski bilgisayarlarda özellikle uyku moduna almamaya dikkat ediyorum bu arada. Zorlanıyorlar uyandırılınca. Benim elimdeki eski bilgisayarda böyle en azından.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı