Bir şey üzerinde çalışıyorum ve Windows Vista kurmam gerek. Fakat GPT olarak yazdırılmıyor. Benim bildiğim o dönemde UEFI olmasa bile şu an Rufus ile UEFI olarak yazdırılabildiği. Yanlış mı biliyorum? Doğru biliyorsam bu sorunu nasıl çözerim?
Vista UEFI desteklemiyor.Bir şey üzerinde çalışıyorum ve Windows Vista kurmam gerek. Fakat GPT olarak yazdırılmıyor. Benim bildiğim o dönemde UEFI olmasa bile şu an Rufus ile UEFI olarak yazdırılabildiği. Yanlış mı biliyorum? Doğru biliyorsam bu sorunu nasıl çözerim?
Şimdilerde UEFI yazabiliyorsunuz ama işletim sistemi desteklemiyor olabilir.
Vista UEFI desteklemiyor. Modlu ISO bulabilirsen UEFI kurabilirsin.
Vista UEFI desteklemiyor.
Eğer saf UEFI diyorsanız doğru. Ama CSM ile UEFI desteği Vista'nın SP1 hizmet paketi ile 64-bit mimarili sistemlerine geldi.Vista UEFI desteklemiyor. Modlu ISO bulabilirsen UEFI kurabilirsin.
CSM açıkken yine Vista UEFI kullanmaz ki. Yapılan şey UEFI bilgisayarda Legacy Boot yapmak. Yani geriye dönük uyumluluk modu. Vista UEFI desteklemiş olmuyor.Eğer saf UEFI diyorsanız doğru. Ama CSM ile UEFI desteği Vista'nın SP1 hizmet paketi ile 64-bit mimarili sistemlerine geldi.
https://en.wikipedia.org/wiki/UEFI#ClassesCSM açıkken yine vista UEFI kullanmaz ki. Yapılan şey UEFI bilgisayarda Legacy boot yapmak. Yani geriye dönük uyumluluk modu. Vista UEFI desteklemiş olmuyor.
'UEFI ve UEFI With CSM Farkı Nedir?' konusundaki mesaj Çözüldü: UEFI ve UEFI With CSM Farkı Nedir?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.