Windows Vista UEFI destekler mi ?

UEFI özelliği aslında Windows Vista'da olması planlanan ama Legacy yaygın olduğu için geri vazgeçilmiş bir özellik. Hatta Windows Vista'nın 5219 numaralı yapısında UEFI desteği var. Konu ile ilgili bir yazımdan alıntı yapacağım.

İlk UEFI destekli Windows, Service Pack 1'li Windows Vista'dır. Windows Vista'nın ilk stabil sürümünde (yapı 6000) UEFI desteği yok.

Bu sadece 32 bit UEFI desteği (32 bit UEFI'den vazgeçtiler sadece). 64 bit UEFI'ye dokunulmadı.

VirtualBox ile sanal makine kurun ve deneyin. Uğraşmayın UEFI'ya falan.

BIOS, UEFI ile VM arasında nasıl bir ilişki kurduğunuzu anlamadım. Sanki orada bu ikisi yokmuş gibi yazmanız tuhaf.

Hocam biraz garip yazdım affedersiniz. VM kurmak daha hızlı ve rahat olacağından öneriyorum o kadar.

Eğer saf, CSM'siz, yamalama yapmadan Windows 7'yi UEFI olarak kurmayı diyorsanız doğru. Ama "biraz eskilerden yardım" almaktan çekinmezseniz CSM ile de Windows 7, UEFI olarak kurulabilir. Ya da UefiSeven ve birkaç yama ile GOP desteği Windows 7'ye eklenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…