Windows vs Linux

Windows vs. Linux


  • Oy verenlerin toplamı
    76
Oyuncular, Linux ile uğraşmak istemeyenler, Windowsta bulunan bazı programlar çok önemlidir Linux'ta alternatif programlar yerini tutmadığı için geçmek istemeyenler olabilir, boş vakti olanlar Linux kullanabilir. Ben ikisini de hatta Mac dahil 3 adet işletim sistemi kullanıyorum yerine göre.

Aklımdan geçenleri yazmışsınız.
 
Peki sizce en güveniliri hangisi?
Bilinçli olarak birilerinin kullanımı için tasarlanmış arka kapılar bulunmayan taraf daha güvenilirdir. GNU/Linux ekosistemi, özgür yazılımın büyük getirilerinden bu konuda fazlasıyla faydalanıyor. Açık kodları dileyen herkes okuyabilir, açıkları fark edip bildirebilir yahut kendisi yama hazırlayabilir.
 
Bence yeni ve PC'de çok ilgili olmayanlar, ofis uygulamalarını kullanıp oyun oynayanlar Windows, özgür olmak isteyen, kod yazıp program yapmak isteyen, yazılıma adım atmak isteyenler Linux. Yeni kullanıcılara ve PC'ye çok ilgisi olmayanlara Linux önermem.
 
Oyuncular, Linux ile uğraşmak istemeyenler, Windowsta bulunan bazı programlar çok önemlidir Linux'ta alternatif programlar yerini tutmadığı için geçmek istemeyenler olabilir
GNU/Linux'ta alternatifi olmayan tek program MS Office bence. Ayrıca GNU/Linux kullanmak da Wİndows kullanmak kadar kolay, hatta öğrenince komutların işi daha kısa yoldan hallettiğini görüyorsunuz. 2 komut ile sistemdeki bütün sürücüleri ve uygulamaları aynı anda güncelleyebilirsiniz.

Oyun konusunda ise GNU/Linux destekli oyunlar yeri geldiğinde Windows'tan daha iyi performans vermekte.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı