Windows, Wise Care'da virüs buldu

lofti

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar Windows durduk yere tarama yapmadan bana bunu gönderdi. Ne yapmalıyım? Rica ediyorum gören eden bilgisi olan yardım etsin daha yeni format attım, bu ay 2. formatım rica ediyorum yardım edin.

1741375601639.png

1741375648085.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Wisecare'yi full sürüm kullanmak için illegal yollara başvurmadı iseniz sorun yoktur.
Olabilecek sorun var ise dahi Virüs programı tespit etmiş ve karantinaya alarak silmiş.

Buna rağmen et tedbir olarak tavsiyem defender ile çevrimdışı tarama yapmanız.

Ekran görüntüsü 2025-03-06 023700.png

Wisecare'yi full sürüm kullanmak için illegal yollara başvurmadı iseniz sorun yoktur.
Olabilecek sorun var ise dahi Virüs programı tespit etmiş ve karantinaya alarak silmiş.

Buna rağmen et tedbir olarak tavsiyem defender ile çevrimdışı tarama yapmanız.

Eki Görüntüle 2440141
teşşekürler hocam bana gösterdiği trojan dosyası ile alakalı bir bilginiz var mı

teşşekürler hocam bana gösterdiği trojan dosyası ile alakalı bir bilginiz var mı
by Copilot.
Trojan:Win32/Pomal!rfn, Microsoft Defender tarafından tespit edilen bir Truva Atı türüdür. Bu zararlı yazılım, bilgisayarınıza başka kötü amaçlı yazılımlar indirmek, tıklama dolandırıcılığı yapmak, tuş vuruşlarınızı kaydetmek ve ziyaret ettiğiniz siteleri izlemek gibi çeşitli kötü niyetli faaliyetlerde bulunabilir.

Trojan:Win32/Pomal!rfn'in belirtileri şunlar olabilir:
  • Bilgisayarınızın yavaşlaması
  • Beklenmedik pop-up reklamlar
  • Tarayıcı ayarlarının değiştirilmesi
  • Bilgisayarınızın aşırı ısınması
by me : BEN @lofti
Copilot'un temizlemek için söylediği öneriler makul gelmedi.
Eğer PC nizde çok önemli bilgi ve veriler var ise,
En azından gece rahat uyumak ve endişeden kurtulmak için mümkünse FORMAT ATIN.

Format atmanız çok zahmetli olacak ise, imkansız kılan durumlar var ise
Karspersky rescuedisk ile ve malware.. ile de tarama yapın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı