Windows XP Kurarken 0x0000007B Mavi Ekran

kaan12345

Hectopat
XP kurmaya çalışırken mavi ekran hatası alıyorum. Bu hatanın çözümünü araştırdım. Bu sitede benim aldığım hatanın aynısı var. Çözümü için BIOS'ta bir değişlik yapmam gerekiyor. Fakat benim BIOS ayarlarımda o ayar yok.

Kod:
STOP: 0x0000007B

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS kitapçığını indirip baktım, gerçekten de yok. Sorunu aşmak için kurulumun ilk evrelerinde SATA/RAID sürücüsünü tanıtmak için F6'ya basmanız ve bu sürücüyü göstermeniz gerek. Sürücüyü indirip Flash belleğe atabilirsiniz. Ayrıca anakartınız için bir BIOS güncellemesi mevcut. BIOS'u bu sürüme güncellemenizi şiddetle tavsiye ederim.

GIGABYTE - Motherboard - Socket 939 - GA-K8N-SLI (rev. 1.x)

F6 ile ilgili bölümü biraz daha açabilir misiniz? Bu konuda pek iyi olduğumu sanmıyorum.

Şu isimde bir dosya indirdim: "motherboard_driver_raid_nvidia_ck804_bootdisk_xp" Bunu nasıl gösterebilirm?

İndirdiğiniz sürücüyü çalıştırıp önce bir klasöre çıkartın. Çıkan dosyaları Flash belleğe atın. Kurulum esansında Flash belleği BIOS görmezse sürücüyü XP CD'sine entegre etmek en temiz çözüm olacaktır. Sürücüyü bu yöntemle kuruyorsunuz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir de neden XP kurmak istiyorsunuz? Windows 7'de bir sorun mu var?

Son düzenleme:
Windows 7 de bir sorun yok sadece bir oyunla ilgili problemim var.

- - - Güncellendi - - -

Bu arada ben bu Xp CD'sine entegre olayını yaptım. nLite programı ile entegre ettim. Ama yine de sorunum devam ediyordu.

İndirdiğiniz sürücüyü çalıştırıp önce bir klasöre çıkartın. Çıkan dosyaları Flash belleğe atın. Kurulum esansında Flash belleği BIOS görmezse sürücüyü XP CD'sine entegre etmek en temiz çözüm olacaktır. Sürücüyü bu yöntemle kuruyorsunuz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kaç sene geçmiş baya hortlatıyorum ama ssd yine görmüyo videodaki yapınca s ye basıyorum hiç bişey yok

Kaç sene geçmiş baya hortlatıyorum ama ssd yine görmüyo videodaki yapınca s ye basıyorum hiç bişey yok

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı