Windows XP neden kötüdür?

İçindeki sertifika sürelerinin bitmiş olmasından dolayı olabilir mi sence?

Windows 7'ye de bile bazı sertifika süreleri dolduğu için bazı internet sitelerinde ve programlarda sorun yapıyor, yamalanarak çalışır hale geliyor.

2022 yılının sonlarında XP ile ilgili bir yazıya denk gelmek ayrıca üzücü, kullandığın IDE HDD'nin ömrü doluyor bile olabilir.

Kullandığın kasanın XP ile gelmesi önemli değil, önemli olan donanımıdır. Bugün Celeron işlemcili W11 bilgisayarlar var.

SATA HDD kullanıyorsan o bilgisayar Vista ve daha ilerisi içindir, çünkü XP teorik olarak SATA desteğinden yoksun.

Hayatında bol şanslar dilerim.

Son düzenleme:
Windows 10 kasmıyor,8.1 kasmıyor XP kasınca sistem mi kötü oluyor

Sistemin XP'yi tam desteklemiyor olabilir ya da donanımın zayıf. Mesela ben halen XP kullanıyorum ve YouTube dahil çoğu internet sitesinde kasmıyor.

Eskiler eskiden güzeldi senin bu yazıyı XP çıktığında yazman lazımdı şimdi yazarsan tabiikide herkes laf atar.

Dostum XP driverları var mı sende eğer yoksa kasmasının sebebi bu olabilir yeni donanımlarda pek sağlıklı çalışmayabiliyor bu yüzden.

XP kötü değil, o emekli olalı çok oldu. Ne yani? Windows 7 eskimeye başlarken Windows XP'nin günümüze çok iyi ayak uydurabileceğini mi sanıyordun?

Hocam destek çekileli 8 sene olmuş ve siz Windows XP kötü diyorsunuz. Destek çekilmese ve güncelleme gelse hâlâ kullanılırdı. Windows XP efsanedir.

Son düzenleme:
Aradan geçen onca zaman ve çıkan yeni teknolojiler ile kıyaslarsanız şu an size XP tabii ki kötü gelir.

Dostum XP driverları var mı sende eğer yoksa kasmasının sebebi bu olabilir yeni donanımlarda pek sağlıklı çalışmayabiliyor bu yüzden.
Evet xp ye uyumlu driverlar amd nin sitesinde mevcuttu. Tüm driverları kurdum.

Hocam destek çekileli 8 sene olmuş ve siz Windows XP kötü diyorsunuz. Destek çekilmese ve güncelleme gelse hâlâ kullanılırdı. Windows XP efsanedir.
Yazının konsepti senesine gore değil 2022 ye göre değerlendirmek. Zaten yazıda belirttiğim gibi herşey senesinde guzelmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…