Windows XP neden kötüdür?

Sanırım yanlış anlaşıldım. Windows XP günümüz için kötüdür diyorum ben. 2001 de başka alternatif yoktu zaten. Dediğin gibi OS X'ler XP gibi değildi ama bu Windows XP'nin günümüz için yetersiz olmadığı anlamına gelmez. Yazının konsepti senesine göre değil 2022 yılına göre değerlendirmek.

Ayrıca XP'yi yüklediğim kasa, hazır kasa ve zamanında XP ile gelmişti. Windows XP kasıyorsan suç windowsundur.

İçindeki sertifika sürelerinin bitmiş olmasından dolayı olabilir mi sence? :)

Windows 7'ye de bile bazı sertifika süreleri dolduğu için bazı internet sitelerinde ve programlarda sorun yapıyor, yamalanarak çalışır hale geliyor.

2022 yılının sonlarında XP ile ilgili bir yazıya denk gelmek ayrıca üzücü, kullandığın IDE HDD'nin ömrü doluyor bile olabilir.

Kullandığın kasanın XP ile gelmesi önemli değil, önemli olan donanımıdır. Bugün Celeron işlemcili W11 bilgisayarlar var.

SATA HDD kullanıyorsan o bilgisayar Vista ve daha ilerisi içindir, çünkü XP teorik olarak SATA desteğinden yoksun.

Hayatında bol şanslar dilerim.

1668945583735.png

Son düzenleme:
XP kötü değil, o emekli olalı çok oldu. Ne yani? Windows 7 eskimeye başlarken Windows XP'nin günümüze çok iyi ayak uydurabileceğini mi sanıyordun?

Uzun süre önce severek kullandığım işletim sistemi Windows XP cidden kötüymüş bunu anladım. USB'ye yazıp kurdum(Technopat linkinden). Biraz kullandım ve çok kötü bir deneyim yaşadığimı belirtmeliyim. Öncelikle driver diye bir şey yok. Bakın hadi ekran kartı driverıni anladım bulamadın ama bari Ethernet driverinı bulda internetten driver yükleyelim. İki saat uğraşıp tüm driverları kurduğunuz zaman ise saçma sapan donma problemi ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Windows 8.1 de Full akıcı çalisan bilgisayarım Windows XP de Google açınca bile kasmaya başladı. Neyse Steam kurayım oyun testi yapayım dedim Steam kurulmuyordu. Her şey zamanında guzelmiş cidden. Güvenlikten bahsetmiyorum bile. Size tavsiyem en kötü Windows 7 kurun. Sisteminiz yetiyorsa Windows 11'den şaşmayın.
Hocam destek çekileli 8 sene olmuş ve siz Windows XP kötü diyorsunuz. Destek çekilmese ve güncelleme gelse hâlâ kullanılırdı. Windows XP efsanedir. :)

Son düzenleme:
Dostum XP driverları var mı sende eğer yoksa kasmasının sebebi bu olabilir yeni donanımlarda pek sağlıklı çalışmayabiliyor bu yüzden.
Evet xp ye uyumlu driverlar amd nin sitesinde mevcuttu. Tüm driverları kurdum.

Hocam destek çekileli 8 sene olmuş ve siz Windows XP kötü diyorsunuz. Destek çekilmese ve güncelleme gelse hâlâ kullanılırdı. Windows XP efsanedir. :)
Yazının konsepti senesine gore değil 2022 ye göre değerlendirmek. Zaten yazıda belirttiğim gibi herşey senesinde guzelmiş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı