Windows XP USB ile kurulum nasıl yapılır?

EarnedSTC

Hectopat
Yer
Isparta
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sevgili arkadaşlar Windows XP yüklü olan eski bir bilgisayar buldum. Ancak içerisindeki Windows kötü durumda. USB bellek ile Windows XP kurmak istiyorum ama her ne yaptıysam boot edemiyorum. Windows Vista için boot edebiliyorum ama XP için USB boot yapamıyorum. CD denediğimde boot yapabildim ama CD tarafı arızalı olduğu için kurulum hata veriyor. Nasıl Windows XP'yi USB ile boot edebilirim? Kullandığım yazma programı Rufus. Zaten diğer yazdırma programlarıyla yazdırma işlemi yapamıyorum. Eğer Windows XP için farklı bir ISO dosyası gerekiyorsa bana gönderebilir misiniz?

Sevgili arkadaşlar Windows XP yüklü olan eski bir bilgisayar buldum. Ancak içerisindeki Windows kötü durumda. USB bellek ile Windows XP kurmak istiyorum ama her ne yaptıysam boot edemiyorum. Windows Vista için boot edebiliyorum ama XP için USB boot yapamıyorum. CD denediğimde boot yapabildim ama CD tarafı arızalı olduğu için kurulum hata veriyor. Nasıl Windows XP'yi USB ile boot edebilirim? Kullandığım yazma programı Rufus. Zaten diğer yazdırma programlarıyla yazdırma işlemi yapamıyorum. Eğer Windows XP için farklı bir ISO dosyası gerekiyorsa bana gönderebilir misiniz?

Buyurun.

Her trülü OS kurulumu için USB belleğinizi Ventoy yazılımı ile bootable durumuna alın. XP sistemler açısında UEFI desteği olmasın. USB bellekten açılış yaptığınızda ekrana ISO listeniz gelecek. Hangi OS'u kurmak istiyorsanız seçim yaparak ilerleyin.

Burada dikkat etmeniz gereken, seçim yaptığınız ISO içerisinde, kullanacağınız disk için (örnek SSD) gereken driverlar yok ise kurulum esnasında disk listelenmeyebilir.

Bu açıklamayı özellikle XP için yazdım. Bazı model anakartlar maalesef SATA portları XP base ISO içerisinde driverları olmayabilir. Kurulum sorunu yaşayabilirsiniz.

Ventoy için YouTube'da oldukça fazla yerli vido anlatımı mevcut.

Ventoy'u kur rahat et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı