Windows Yanına Linux Kurulumu ve Dual Boot Rehberi

Ben bu sade "Linux" tanımını pek doğru bulmuyorum. Peki hangi dağıtım? Onlarca çeşidi var bu dağıtımların. Kimisi siber güvenlik, kimisi ev kullanımı kimisi server. Daha dikkatli olunmalı bence. Sonra Linux'u Kali'den ibaret sanıyorlar.

Hayatımda Kali’den ibaret sananı görmedim. :D Genelde Ubuntu akla geliyor.

Dağıtım adını belirtmek daha iyi olsa da, Linux Linux’tur.

Hocam, bir UNIX işletim sistemi hakkında rehber yapsanız çok güzel olur. Türkçe kaynakların çoğu eski, ya da bilgi kirliliği mevcut.
Özellikle de BSD ve Solaris tarafında.

Güzel olur güzel olur ama kolay değil işte. Zaman ve biraz özen istiyor. İnsan haliyle çeviri işi yapmak istemiyor. Kendi bilgisayrına kurup, öyle rehber hazırlamak istiyor. E, herkesin buna vakti olmuyor ya da sistemi izin vermiyor. Ancak önceki senelere göre artan bir ilgimiz var, Linux’a.

Güzel olur güzel olur ama kolay değil işte. Zaman ve biraz özen istiyor. İnsan haliyle çeviri işi yapmak istemiyor. Kendi bilgisayrına kurup, öyle rehber hazırlamak istiyor. E, herkesin buna vakti olmuyor ya da sistemi izin vermiyor. Ancak önceki senelere göre artan bir ilgimiz var, Linux’a.
Kesinlikle doğru.
Linux'a artan ilginin olması çok iyi :D

Hayatımda Kali’den ibaret sananı görmedim. :D Genelde Ubuntu akla geliyor.

Maalesef öyle olmuyor. Küçük yaştaki kardeşlerimiz genelde MR. ROBOT vb. hacker dizilerinden gördüğü Kali'yi, Linux sanıyor.

Dağıtım adını belirtmek daha iyi olsa da, Linux Linux’tur.

Linux Linux'tur. Bu doğru ancak kurulum rehberi yapılacaksa Linux dağıtımı şeklinde belirtilmeli. Her yerde gördüğüm kadarı ile Linux ve GNU/Linux kavramı aynı anlamda kullanılıyor. Ben Linux'u felsefesi için kullanmasam bu tür kavram karışıklıklarını düzeltmek gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı