Windows Yanına Linux Kurulumu ve Dual Boot Rehberi

Ben hep bu tip işlemleri dizüstü bilgisayarda deneyimlediğim için aynı HDD üzerine dualboot yapıyorum.
Fiziksel olarak iki farklı HDD olursa birinde Linux diğerinde Windows olacak şekilde kurulum mümkün mü? Herhangi bir sorun olur mu bilmiyorum. Bu konuda deneyimi olan cevap verebilir mi rica etsem?

Ben hep bu tip işlemleri dizüstü bilgisayarda deneyimlediğim için aynı HDD üzerine dualboot yapıyorum.
Fiziksel olarak iki farklı HDD olursa birinde Linux diğerinde Windows olacak şekilde kurulum mümkün mü? Herhangi bir sorun olur mu bilmiyorum. Bu konuda deneyimi olan cevap verebilir mi rica etsem?
Bende dediğimiz gibi, iki farklı SSD'de kurulu. Sorunsuz çalışıyor ikisi de.

Ben de bu şekilde kullanıyorum, bir sorun yok. Önce SSD'ye Windows, sonra HDD'ye Linux Mint kurdum sıkıntısız kullanıyorum. :)

Bazı rehberleri çok eski oldukları için yeniliyoruz, bazıları da Technopat'ın yazı arşivinde neden bu konu yok? Diye kendimize sorduğumuz konular.

Bazı rehberleri çok eski oldukları için yeniliyoruz, bazıları da Technopat'ın yazı arşivinde neden bu konu yok? Diye kendimize sorduğumuz konular.
Hocam, bir UNIX işletim sistemi hakkında rehber yapsanız çok güzel olur. Türkçe kaynakların çoğu eski, ya da bilgi kirliliği mevcut.
Özellikle de BSD ve Solaris tarafında.

Son düzenleme:
Ben bu sade "Linux" tanımını pek doğru bulmuyorum. Peki hangi dağıtım? Onlarca çeşidi var bu dağıtımların. Kimisi siber güvenlik, kimisi ev kullanımı kimisi server. Daha dikkatli olunmalı bence. Sonra Linux'u Kali'den ibaret sanıyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı