Windows yerine Ubuntu kurmak

Alperen Şimşek

Hectopat
Katılım
28 Eylül 2014
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar herkese, Ubuntu kurmayı düşünüyorum ama bazı merak ettiğim konular var.

- Sürücüler ne durumda? Yani Ubuntu kurulumundan sonra sürücüleri yüklemek için özel bir yol var mı? Yoksa her zaman olduğu gibi internet sitesinden veya diskle mi yükleyeceğim?
- Windows zamanından kalan dosyaları direkt olarak açabilecek miyim? Örneğin: Windows 7 kuruluyken Steam kullanıyordum. Windows 10'a yükselttim ve Steam'a tıkladığımda direkt açılıyordu.
- Windows'a kurduğum oyunların Ubuntu'ya kurulmama durumu olabilir mi? Uyumsuz oyunlar olabilir mi?
- Açılış hızında Windows'a göre hızlı mı yoksa yavaş mı?
- Ubuntu'da korsan program kullanımı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler. :D
 
Sondan başlayayım cevaba.
- Ubuntu değil komple Linux ortamında korsan diye bir kavram yok. Zaten kullanacağın yazılımların hepsi ücretsiz. Oyundan falan bahsediyor isen onları da torrent sitelerinde bulabilirsin.
- Ubuntu daha hızlı açılır. Linux ortamında masaüstü geldikten sonra arkaplanda ıvır zıvır yüklemediği için çok hız problemi yaşamazsın. Ama makinen çok kötüyse Lubuntu kurabilirsin. Lubuntu'yu 2001 model PowerMac G4'de çalıştırıyordum onda bile gayet tatmin etti. (1.25GB RAM 1GHz tek çekirdek işlemci)
- İkisi farklı dünya. Steam'e bakarsan oyunların en iyi ihtimalle yüzde 20'si Linux destekliyor. Ama Valve SteamOS ve Steam Machineleri çıkardı, bunların üstüne giderse Linux destekli oyunlar artacak. Yani Windowsta oynadığın GTA 5'i, Battlefield 1'i Ubuntu'da oynayamazsın. Ama ETS2, Shadow of Mordor gibi hatrı sayılır oyunlar var Linux destekleyen.
- Bu düşünceni tamamen silmen lazım. Çünkü Ubuntu bir program değil, kendi başına bir işletim sistemi aynı Windows gibi. Kurarken ya diski ikiye böleceksin -bu şekilde başlangıçta sana hangi işletim sistemini açmak istediğini soracak.- ya da komple diski silip sadece Ubuntu kuracaksın.
-Sürücü konusunda internette hep "çok zor, yapamıyorum" gibi şeyler döner ama aslında çok basittir. Tüm Linux dağıtımlarında ayarlardan, yazılım güncelleştirmeler kısmından sürücüleri kurabilirsin. Çok değişik bir donanımın varsa büyük ihtimal onu da görür görmezse de internetten küçük bir araştırmayla kurabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı