Windows yükleme ekranında mavi ekran hatası

niermadeutusch

Hectopat
Laptop daha yeni. Ekran kartı güncellemesini yaptım bugün sıkıntısız bir şekilde. Daha sonra birkaç program yükledim. Bilgisayar bir anda siyah ekrana geçti hiçbir tepki vermeden. Daha sonra tamamen dondu yani ses falan da gelmiyordu, hiçbir kısayol çalışıyordu. Ben de virüs taraması yaptım ve trojanlar çıktı. Temizledim ama aynı şey devam etmeye başladı. Ben de 3 gün öncesine sistem geri yükleme yaptım. Ve artık hiç açılmıyor. Windows 10 Yüklenme ekranında mavi ekran yiyorum. Güvenli modda da aynı.
(Mavi Ekran Durdurma Kodu: CRITICAL PROCESS DIED)
(Mavi Ekran Durdurma Kodu: CRITICAL PROCESS DIED)

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows hiç açılmıyor ise tekrar bir temiz kurulum yapın problem devam ederse dosya paylaşın.

Minidump dosyalarınızı atar mısınız? Google'ye minidump Technopat diye aratırsan @Recep Baltaş'ın konusu çıkıyor.

Bilgisayar hiçbir şekilde açılmıyor. Masaüstüne bile gelemiyorum.

Windows hiç açılmıyor ise tekrar bir temiz kurulum yapın problem devam ederse dosya paylaşın.

Şu anda sıfırdan kurulum yapacağım galiba. UEFI kurulum USB'si hazırlıyorum. Umarım sorun devam etmez temiz kurulum yaptıktan sonra.
Format attım. Ekran kartı driverını yüklerken yine aynı şekilde siyah ekranda dondu. Donmadan hemen önce sağ altta Intel ekran kartı ile alakalı bir şey diyordu Windows Store bildirimi ondan hemen sonra dondu.
Laptopta iki ekran kartı var biri Intel HD Graphics diğeri GTX 1650. sanırım sorun ekran kartı driveri ile alakalı ne yapmalıyım?
Mesela laptopu ilk açtığımda sıkıntı olmuyor fakat en ufak bir programı açtığımda veya görev yöneticisini açtığımda ekran simsiyah oluyor ve donuyor.
Edit: Aygıt yöneticisinden Intel ekran kartına kaldır dedim. Şu anlık siyah ekran ve donma olmadı.
Edit2: Galiba sorun RAM ile de alakalı olabilir miş. Başka forumda bulduğum bilgiye göre (konuyu açan kişide de aynı sorun varmış Intel HD Graphics driver yüklediğinde siyah ekran verme sorunu) Intel HD Graphics RAM'den besleniyormuş ve RAM sıkıntılı olabilir miş ben şimdi Intel'i kaldırdım fakat kapattım açınca bilgisayarı kendisi yine geliyor aygıt yöneticisi kısmına bunu nasıl tamamen gelmemesini sağlarım? Eğer mesaj gelmezse ayrı konu açacağım çünkü sorunun kaynağı anlaşıldı sayılır.

Son düzenleme:
Güncelleme: HP teknik destek ekibi ile uzaktan destek aldım. Sorunun Windows sürümünün driverlar ile uyumsuz olmasından kaynaklandığını söylediler. Dün bu sorundan dolayı format atmıştım ve @Recep Baltaş ın konusu olan yukarıda attığınız yönergeleri izlemiştim. Fakat o yönergelere göre Windows 10 2004 sürümü indi. Bu sürüm driverlar ile uyumsuz olması ile birlikte Windows'un son sürümü 1909'muş. Yani umarım o konu düzeltilir başkası sıkıntı çekmez. Şuanda teknik desteğin direktifleri doğrultusunda Microsoft'un kendi sitesinden Windows 10 USB'si oluşturmaktayım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı