Windows yüklemesi sırasında IRST nasıl yükleyebilirim?

Nestie

Kilopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Arkadaşlar merhaba. Yeni bir notebook satın aldık. Notebook SSD'si NVMe teknolojisine sahip sanırım. Çok yeni bir teknoloji olduğu için Windows 10 yüklerken disk gözükmüyor. Windows yükleyemiyoruz. Satın aldığım ürünün yorumlarını okuduğum zaman Acer'ın sitesinden o ürünün ırst (Intel Rapid Storage Technology) driverını indirip USB'ye atıp onu yüklemememiz gerektiğini söyleyen 3-4 yorum var. Yoksa disk gözükmüyormuş. Fakat ben bu driveri indirip Windows 10 USB'sinin içerisine attığım zaman Windows 10 USB'si bozuluyor. Bende Windows 10 USB'sine dokunmayıp harddiskin içerisinde bu driverı attım. Windows 10 yükleme ekranında driver yükle seçeneğine tıklayıp yol gösterdiğim zaman yükleyemiyorum. Acaba yardımcı olabilecek var mı? Yani işletim sistemi olmadan Windows 10 kurulumu sırasında bu driveri nasıl yükleyebilirim? Aldığım notebook linkini aşağıda bırakıyorum. Yorumlarını da bakabilirsiniz. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam önce Rufus ile yazdırıp sonra atıyorsunuzndeğil mi? ya da ISO'yu WinRAR ile açıp dosyaları flash belleğe atın daha sonra ırst yi atın.

Arkadaşlar merhaba. Yeni bir notebook satın aldık. Notebook SSD'si NVMe teknolojisine sahip sanırım. Çok yeni bir teknoloji olduğu için Windows 10 yüklerken disk gözükmüyor. Windows yükleyemiyoruz. Satın aldığım ürünün yorumlarını okuduğum zaman Acer'ın sitesinden o ürünün ırst (Intel Rapid Storage Technology) driverını indirip USB'ye atıp onu yüklemememiz gerektiğini söyleyen 3-4 yorum var. Yoksa disk gözükmüyormuş. Fakat ben bu driveri indirip Windows 10 USB'sinin içerisine attığım zaman Windows 10 USB'si bozuluyor. Bende Windows 10 USB'sine dokunmayıp harddiskin içerisinde bu driverı attım. Windows 10 yükleme ekranında driver yükle seçeneğine tıklayıp yol gösterdiğim zaman yükleyemiyorum. Acaba yardımcı olabilecek var mı? Yani işletim sistemi olmadan Windows 10 kurulumu sırasında bu driveri nasıl yükleyebilirim? Aldığım notebook linkini aşağıda bırakıyorum. Yorumlarını da bakabilirsiniz. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. İyi forumlar.

1.cisi bu laptop yerine daha iyisini alabilirdin.
2.cisi vinrar ile o dosyaları ISO doyasının içine atabilirdin.

Hocam önce Rufus ile yazdırıp sonra atıyorsunuzndeğil mi? ya da ISO'yu WinRAR ile açıp dosyaları flash belleğe atın daha sonra ırst yi atın.

Hocam ISO'yu rufus ile yazdırıp sonra driverin klasörünü elimle kopyala yapıştır yapıyorum. ISO'yu winrar ile açıp içindekileri flash belleğe atıp daha sonra IRST yi mi içine atayım? Bu sefer rufus kullanmamış oluyoruz doğru mu anladım?

Hocam ISO'yu Rufus ile yazdırıp sonra driverin klasörünü elimle kopyala yapıştır yapıyorum. ISO'yu WinRAR ile açıp içindekileri flash belleğe atıp daha sonra ırst yi mi içine atayım? Bu sefer Rufus kullanmamış oluyoruz doğru mu anladım?

Evet hocam diskin içindekileri silin ardından WinRAR ile ISO dosyası içindekileri oraya aktarınız. Böylece Rufus kullanılmamış oluyor.

"Hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı. Yükleme medyasının doğru sürücüleri içerdiğinden emin olduktan sonra Tamam'a tıklatın." driverı yüklemeye çalıştığım da bu hatayı alıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı