Windows yüklü M.2 SSD'yi görmüyor

Makaleler
6
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Corsair MP510
Anakart
MSİ B560 TOMAHAWK
İşlemci
11500
Merhaba arkadaşlar.
Sistemimde daha önce SATA SSD ve HDD mevcuttu. Windows SATA SSD modelinde yüklüydü daha sonra M.2 SSD aldım ona sıfırdan yükledim. SATA olanı biçimlendirdim ama gene de Windows başlangıçta hangisinden girsin diye iki Windows çıkıyor ve gözüküyordu, yadırgamadım. Elimdeki SATA SSD satınca sistem direkt BIOS'a atıyor. M2 SSD görünüyor fakat boot ekranında gözükmemektedir. Pili çıkarıp taktım fakat BIOS sürümü aynı değişmedi. Bu nasıl mümkün olabilir?

Dosya Ekleri

• IMG_20220425_192754.jpg
    IMG_20220425_192754.jpg
    229,5 KB · Görüntüleme: 85
  • IMG_20220425_192744.jpg
    IMG_20220425_192744.jpg
    198,3 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Hocam kusura bakmayın ama çok güzel Türkçe'niz var. Disk clone mi yaptınız?
Mobilden yazdığım için ve türkçe çeviremediğinden karakterleri ceza yememek için manuel yazdım. Anlamadığın bir şey varsa yardımcı olayım. Hayır sıfırdan kurmuştum.
Biri Sata biri m2 Ssd vardı. Sata olanı sattım elimden çıkardım fakat bu sefer Bios görmüyor m2 Ssd'yi. İşin garibi Sata varken m2 direkt açılıyordu.

M2 SSD ye Windows kurulumu yaparken EFI/"Sistem Ayrıldı" bölümü SATA SSD üzerinde mevcut olan bölümü kullanmıştır. SATA SSD sistemden sökülünce bu bölümler bulunamadığından BIOS la karşılaşıyorsunuzdur.
Windows yüklemek için daha önceden hazırladığınız bir USB var ise onunla boot edip disk bölümlerini kontrol edebilirsiniz. Eğer EFI/Sistem Ayrıldı bölümleri yok ise oluşturmanız gerekir. Bu bölümleri oluşturmak ayrı bir konu. Önce sorunun gerçekten anlattığım gibi olup olmadığını teyit edin.​

M2 SSD ye Windows kurulumu yaparken EFI/"Sistem Ayrıldı" bölümü SATA SSD üzerinde mevcut olan bölümü kullanmıştır. SATA SSD sistemden sökülünce bu bölümler bulunamadığından BIOS la karşılaşıyorsunuzdur.
Windows yüklemek için daha önceden hazırladığınız bir USB var ise onunla boot edip disk bölümlerini kontrol edebilirsiniz. Eğer EFI/Sistem Ayrıldı bölümleri yok ise oluşturmanız gerekir. Bu bölümleri oluşturmak ayrı bir konu. Önce sorunun gerçekten anlattığım gibi olup olmadığını teyit edin.​
Yani format şart doğru mu anladım hocam? Format atarken disk soracak sanırım orada EFİ kısım yok ise format gene atabilir miyim?
Ayrıca aldığımda formatı sıfırdan kurdum bilginize.

Yani format şart doğru mu anladım hocam? Format atarken disk soracak sanırım orada EFİ kısım yok ise format gene atabilir miyim?
Format şart değil ama sizin yerinize olsam bahse konu bölümleri oluşturmak için harcayacağım zamanı, format atarak Windows kurmak için harcardım. EFI bölümünün olup olmaması format atarak Windows kurulumu yapmanızı etkilemez ki. Kurtarmanız gereken veri yoksa diskte bulunan tüm birimleri silerek temiz kurulum yapabilirsiniz.​

Format şart değil ama sizin yerinize olsam bahse konu bölümleri oluşturmak için harcayacağım zamanı, format atarak Windows kurmak için harcardım. EFI bölümünün olup olmaması format atarak Windows kurulumu yapmanızı etkilemez ki. Kurtarmanız gereken veri yoksa diskte bulunan tüm birimleri silerek temiz kurulum yapabilirsiniz.​
Sorun da orada kurtarmam gereken veriler var. HDD var elimde. Ona kurup lazım olan belgeleri kopyalayıp sonra SSD'ye atarım. Umarım çözülür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı