Çözüldü Windows'a format atınca sistem donmaya ve kasmaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dunkirk

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selamlar, PC'ye format attım Windows 11 Home kurdum önceki gönderilerimden de anlayacağınız üzere yeni SSD aldım ve PC tek SSD girişine sahip olduğu için yeni işletim sistemi kurmak durumunda kaldım.

Neyse tıpkı önceden olduğu Microsoft'un kendi uygulaması ile format USB'si hazırlayıp format attım, aynı şekilde üreticinin sitesindeki driverları indirdim Windows açıldıktan sonra Windows Update'i kapatıp PC'yi güvenli moda aldım, ekran ve ses sürücülerini kaldırdım.

Sonra PC'yi normal açıp tüm driverları kurdum, Microsoft Store güncellemelerini yaptım, Windows Update'i etkinleştirip oradaki güncellemeleri de yaptım.

Fakat son duruma bakacak olursak, PC 1-2 dakikada bir 1 saniyeliğine donuyor. Windows arayüzü çöküyor, evet bildiğiniz çöküyor, masaüstü gidip geri geliyor(ekran gitmiyor, görev çubuğu falan explorer.exe diye düşünüyorum) açık uygulamalar bazen kendi kendine kapanıyor.

Yani diyeceğim o ki PC de şu an bir sürü sorun var, bunun nedeni nedir arkadaşlar? Özellikle şu 2 dakikada bir PC'nin 1 saniye donma olayı sinirimi bozdu. Hayatımda ilk defa format sonrası böyle sorunlar yaşıyorum. Yeni taktığım SSD öncesinin kat be kat daha iyisi Samsung 990 Pro 2TB, sizce neden böyle şeyler oluyor olabilir?

Cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Normalde nasıl çözdüğümü paylaşmayacaktım, sabah foruma bakmak ve nasıl çözdüğümü yazmak için foruma girdiğimde moderasyon ekibinden konuya dönüş yapmadığım gerekçesiyle gereksiz bir uyarı almıştım öncesinde de 990 Pro'ya soğutucu takılmalı mı konusu açmıştım oraya genelde takılmalı şeklinde gelen yorumlardan sonra M.2 SSD laptop soğutucu tavsiyesi tarzında bir konu açtım ve çift konu uyarısı yedim. Bunların sonucunda sinirlenmiştim, destek talebi gönderdim ama cevap gelmedi. Neyse nasıl çözdüğümü yazıyorum:

Windows 11 Pro kullanıcısıydım normalde, format sonrası Windows 11 Home sürümüne düştüğünü görünce Windows 11 Pro keyimi tekrardan girerek yükseltme işlemi yaptım. PC açılınca Windows Update girip güncelleştirmeleri denetledim birkaç güncelleme gelmişti onlarla beraber isteğe bağlı güncellemelerin hepsini kurdum. 2-3 kez yeniden başlatıldı güncelleme işlemleri sırasında sonrasında bilgisayar açıldığında tüm hatalar ortadan kalkmıştı. Oyunlarda yine aynı FPS değerlerimi alıyorum hatta 2-3 FPS üste çıktı fakat bunun nedeni taktığım yeni 990 Pro SSD muhtemelen. Sonuç olarak Windows stabil şu an eskisi gibi. Ek olarak Ayarlar > Sistem > Güç ve Pil > Güç Modu sekmesindeki 2 seçeneği de En İyi Performans moduna alınca PC de bir rahatlama hissettim.
Kurulumu Rufus üzerinden public bir. ISO dosyası ya da Microsoft'un kendi sitesinden indirerek yazdırın ayrıca USB belleğin kurulum esnasında sorun çıkartmayacagından emin olun sorununuzun bu şekilde çözülecegini umut ediyorum.

Kral aynısı senin kadar ağır olmadı ama bendede performans düsüsü oldu tekrar dormat atıcam ve sıfırdan iyice araştırıp soruşturup temiz kurulum yapcam

Kurulumu Rufus üzerinden public bir. ISO dosyası ya da Microsoft'un kendi sitesinden indirerek yazdırın ayrıca USB belleğin kurulum esnasında sorun çıkartmayacagından emin olun sorununuzun bu şekilde çözülecegini umut ediyorum.

Rufus ile yazdırmak neyi değiştirecek hocam, başarıyla format attım bilgisayara zaten.

Kral aynısı senin kadar ağır olmadı ama bende de performans düsüsü oldu tekrar dormat atacağım ve sıfırdan iyice araştırıp soruşturup temiz kurulum yapacağım.

Ben her şeyi dikkatlice yaptım, zaten hep yaptığım aşamalar, fakat ilk defa böyle şeyler yaşıyorum. Wallpaper Engine var, biliyorsunuzdur; açınca masaüstü arka planını vs. ayarlayabiliyorsunuz, hareketli falan. Bu uygulamayı çalıştırınca masaüstü çöküyor arkadaş, garip garip hatalar var. Muhtemelen bir şeyin eksikliğinden böyle ama bir oyun yükleyip FPS değerlerim nasıl diye bir bakmam lazım.

Sorunu çözdüm, cevaplar için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde nasıl çözdüğümü paylaşmayacaktım, sabah foruma bakmak ve nasıl çözdüğümü yazmak için foruma girdiğimde moderasyon ekibinden konuya dönüş yapmadığım gerekçesiyle gereksiz bir uyarı almıştım öncesinde de 990 Pro'ya soğutucu takılmalı mı konusu açmıştım oraya genelde takılmalı şeklinde gelen yorumlardan sonra M.2 SSD laptop soğutucu tavsiyesi tarzında bir konu açtım ve çift konu uyarısı yedim. Bunların sonucunda sinirlenmiştim, destek talebi gönderdim ama cevap gelmedi. Neyse nasıl çözdüğümü yazıyorum:

Windows 11 Pro kullanıcısıydım normalde, format sonrası Windows 11 Home sürümüne düştüğünü görünce Windows 11 Pro keyimi tekrardan girerek yükseltme işlemi yaptım. PC açılınca Windows Update girip güncelleştirmeleri denetledim birkaç güncelleme gelmişti onlarla beraber isteğe bağlı güncellemelerin hepsini kurdum. 2-3 kez yeniden başlatıldı güncelleme işlemleri sırasında sonrasında bilgisayar açıldığında tüm hatalar ortadan kalkmıştı. Oyunlarda yine aynı FPS değerlerimi alıyorum hatta 2-3 FPS üste çıktı fakat bunun nedeni taktığım yeni 990 Pro SSD muhtemelen. Sonuç olarak Windows stabil şu an eskisi gibi. Ek olarak Ayarlar > Sistem > Güç ve Pil > Güç Modu sekmesindeki 2 seçeneği de En İyi Performans moduna alınca PC de bir rahatlama hissettim.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı