Cevaplarınız için teşekkürler. Kullandığım windows orjinal. Lenovo Y510P kullanıcısıyım. Kendi içinde windows 8 vardı. 8.1'e sonra da 10'a yükselttim. Daha önce 7, vista ve xp de kullandım. Aralarında en stabil olan xp diye düşünüyorum. Ancak çok ama çok eskidi. 2 - 3 senedir hackintosh'da kullandım. Mac işletim sisteminin çok stabil olduğunu düşünüyorum. Linux sürümlerinin da çok stabil olduğunu çok özelleştrilebilir olduğunu ancak masaüstü deneyiminin kötü olduğunu düşünüyorum. Keşke biraz zengin olsam da bir macbook pro sahibi olsam diye de düşünmüyor değilim. Windows'un %100 ram kullanım, %100 disk kullanım, win 10 başlat menüsü sorunları gibi sorunlardan bıktım usandım. 10 tane program yüklesem windows'un ayarı kaçıyor. Davranışları değişiveriyor. Hafif takılmalar simgelerin kaybolması. Pencerenin geri plana gitmesi gibi anormal durumlar... Saymakla bitmez. Buna rağmen bütün insanlar büyülenmiş bir şekilde mantıksızca windows pc alıyor. Bende dahil bu hataya düştüm. Windows'a ve Microsoft'a düşmanlığım arttı. Kaykılsoft Binbows.