Windows'dan nefret ediyorum

Bear Grylls

Hectopat
Daha fazla  
Çok uzun zamandır Windows kullanıcısıyım. Belki de yüzlerce kez sorunla karşılaştım. Artık bıktırdı. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Orjinal ve güncelse sıkıntı çıkarmıyor. Yazılım desteği ve stabilitesi yüzünden kullanıyorum ben de, müptelası değilim. Linux ve Mac gibi alternatifleriniz de var. Mac çok güzel görünüyor ve stabil, Linux aşırı derecede özelleştirilebilir (isterseniz çekirdeği bile değiştirebilirsiniz) ama stabil değil genel olarak. Debian, Mint ve Ubuntu en stabilleridir (Mint ve Ubuntu da Debian tabanlı).

Cevaplarınız için teşekkürler. Kullandığım windows orjinal. Lenovo Y510P kullanıcısıyım. Kendi içinde windows 8 vardı. 8.1'e sonra da 10'a yükselttim. Daha önce 7, vista ve xp de kullandım. Aralarında en stabil olan xp diye düşünüyorum. Ancak çok ama çok eskidi. 2 - 3 senedir hackintosh'da kullandım. Mac işletim sisteminin çok stabil olduğunu düşünüyorum. Linux sürümlerinin da çok stabil olduğunu çok özelleştrilebilir olduğunu ancak masaüstü deneyiminin kötü olduğunu düşünüyorum. Keşke biraz zengin olsam da bir macbook pro sahibi olsam diye de düşünmüyor değilim. Windows'un %100 ram kullanım, %100 disk kullanım, win 10 başlat menüsü sorunları gibi sorunlardan bıktım usandım. 10 tane program yüklesem windows'un ayarı kaçıyor. Davranışları değişiveriyor. Hafif takılmalar simgelerin kaybolması. Pencerenin geri plana gitmesi gibi anormal durumlar... Saymakla bitmez. Buna rağmen bütün insanlar büyülenmiş bir şekilde mantıksızca windows pc alıyor. Bende dahil bu hataya düştüm. Windows'a ve Microsoft'a düşmanlığım arttı. Kaykılsoft Binbows.

Bende 8.1 den 10 a yükselttim ve bende inanılmaz derecede sabır zorlayıcı sorunlar yaşıyorum. Sistemim orjinal Asus GL551JW kullanıyorum. Temiz kurulum yapıldığı taktirde sorunların çözüleceği söyleniyor ama henüz cesaret edip de temiz kurulum yapamadım. İmkanınız varsa yükseltmedense temiz kurulumu deneyin.

Linux ve Windows 10'u dual boot olarak kullanıyorum. Birini seç deseniz programları aynı şekilde Linux'a kurabiliyor olsak Windows'ta 1 saniye durmazdım. Kendi içinde Bluetooth anahtarı bile yok, insanı PowerShell ile silmekle uğraştıran, Program Ekle\Kaldırda görünmeyen kendi uygulamaları da cabası. Zorunluluktan kullanıyorum gibi birşey yani. T6600'da sanallaştırma olsaydı Mac'i de deneyebilirdim.

Cevaplarınız için teşekkürler. Kullandığım windows orjinal. Lenovo Y510P kullanıcısıyım. Kendi içinde windows 8 vardı. 8.1'e sonra da 10'a yükselttim. Daha önce 7, vista ve xp de kullandım. Aralarında en stabil olan xp diye düşünüyorum. Ancak çok ama çok eskidi. 2 - 3 senedir hackintosh'da kullandım. Mac işletim sisteminin çok stabil olduğunu düşünüyorum. Linux sürümlerinin da çok stabil olduğunu çok özelleştrilebilir olduğunu ancak masaüstü deneyiminin kötü olduğunu düşünüyorum. Keşke biraz zengin olsam da bir macbook pro sahibi olsam diye de düşünmüyor değilim. Windows'un %100 ram kullanım, %100 disk kullanım, win 10 başlat menüsü sorunları gibi sorunlardan bıktım usandım. 10 tane program yüklesem windows'un ayarı kaçıyor. Davranışları değişiveriyor. Hafif takılmalar simgelerin kaybolması. Pencerenin geri plana gitmesi gibi anormal durumlar... Saymakla bitmez. Buna rağmen bütün insanlar büyülenmiş bir şekilde mantıksızca windows pc alıyor. Bende dahil bu hataya düştüm. Windows'a ve Microsoft'a düşmanlığım arttı. Kaykılsoft Binbows.
Windows 8 den 10 a kadar yükseltme ile geçtim demişsin. Hiç temiz kurulum yapmayı denedin mi?
Ve bu arada saf performans olarak bakarsak bence linux en iyi işletim sistemi. Orası bir gerçek ama Windowsun da yazılım destekleme gibi bir artısı var.

2005 yılından beri yoğun bir bilgisayar kullanıcısıyım. Daha önce bilgisayarcılar da da çalıştım. Liseyi meslek lisesi bilgisayar bölümü, üniversiteyi bilgisayar programcılığı bölümünü okudum. Tabiki de temiz kurulumda yaptım. Ama 3 ay gitmiyor bir windows. Ayarı hemen kaçıyor. Ya hdd kullanımı zıvanadan çıkıyor. Ya ram kullanımı ha keza. Ya başlat menüsü bozuluyor ya görev çubuğu tamamen kilitleniyor. Ya kayıt defteri çok şişiyor kasma yapıyor. İllaki bir sorun oluyor. Çıldırtıyor beni. Yumruğu pc ye vurmamak için zor tutuyorum kendimi. :) :D :D :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00