Windows'larda neden hâlâ NT çekirdeği kullanılıyor?

30 yıllık bir çekirdek sizce artık ne kadar dayanabilir? 1993 yılında çıkmış bir çekirdek 2021 yılının teknolojilerini nasıl rahat çalıştıracak? Şu an öyle bir sorun yok ama belki 10 yıl sonra NT çekirdeği sorun çıkarmaya başlayacak.
10 yıl sonra düşünülür orası. Şu an için kaldıramadığı bir şey var mı? 10 yıl sonra sorun çıkarmaya başlayacak tabiriniz biraz saçma açıkçası. NT çekirdeği hiçbir zaman aynı kalmadı ki 10 yıl sonra da aynı kalsın. Yeni teknolojiler çıkar, güncellemeyle yapmak yerine yeni çekirdek yazmak daha iyi olur işte o zaman değişir.
 
Yeni bir çekirdek yapmak zor ve yaptıktan sonra yeni sorunlar oluşacaktır. Ve Vista gibi büyük bir sorun olacaktır. Çünkü şu an en güncel donanımlar ve sürücüler Windows 10 uyumlu yani NT 6.4 uyumlu. Yeni bir çekirdek çıkarsa uzun süre uyumluluk sorunu yaşar.
 
30 yıllık bir çekirdek sizce artık ne kadar dayanabilir? 1993 yılında çıkmış bir çekirdek 2021 yılının teknolojilerini nasıl rahat çalıştıracak şuan öyle bir sorun yok ama belki 10 yıl sonra NT çekirdeği sorun çıkarmaya başlayacak
Şuan profil resminizde duran Linux işletim sisteminin çekirdeği 1991 yılından beri sürekli güncellerek kullanılmakta. Aynı mantık gibi düşünün ;).
 
Yeni bir çekirdek yapmak zor ve yaptıktan sonra yeni sorunlar oluşacaktır. Ve Vista gibi büyük bir sorun olacaktır. Çünkü şu an en güncel donanımlar ve sürücüler Windows 10 uyumlu yani nt 6.4 uyumlu. Yeni bir çekirdek çıkarsa uzun süre uyumluluk sorunu yaşar.

NT 10.0 değil mi o
 
30 yıllık bir çekirdek sizce artık ne kadar dayanabilir? 1993 yılında çıkmış bir çekirdek 2021 yılının teknolojilerini nasıl rahat çalıştıracak şuan öyle bir sorun yok ama belki 10 yıl sonra NT çekirdeği sorun çıkarmaya başlayacak.
Aslında çıkartıyor da. ARM gibi işlemcilerde çok stabil çalışmıyor. Ama yeni yapılan çekirdek de Win32 uygulamalarını çalıştırmak zorunda, çünkü çok fazla uygulama var. En azından bir ara katman ile. NT çekirdeği şu an DOS uygulamalarını bile çalıştırıyor. Windows API'sinde 16 bit Windows zamanından kalan fonksiyonlar duruyor hala daha.

Ayrıca UNIX'in 1970'lerden beri aynı mimaride olduğunu söyleyen kişilere şunu söylemek istiyorum: UNIX çok basit bir yapıda olduğu için isteğe göre modifiye edilmesi kolay. Fakat NT çekirdeği çok karmaşık.
 
Haklısın bence Microsoft ne yapmalı biliyor musun? Windows'u tamamen yok edip yerine sıfırdan yazılmış yeni çekirdeğe sahip yepyeni bir işletim sistemi yapmalı yeni nesil. En son teknoloji bence harka olur. Windows artık daha fazla bu yükü kaldıramaz. Yeni bir işletim sistemi gelmesi gerek.
 
10 yıl sonra düşünülür orası. Şu an için kaldıramadığı bir şey var mı? 10 yıl sonra sorun çıkarmaya başlayacak tabiriniz biraz saçma açıkçası. Nt çekirdeği hiçbir zaman aynı kalmadı ki 10 yıl sonra da aynı kalsın. Yeni teknolojiler çıkar, güncellemeyle yapmak yerine yeni çekirdek yazmak daha iyi olur işte o zaman değişir.

Ben zaten şuanı kastetmiyorum geleceği diyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı