Çözüldü Windows'ta görünen dosyalar MacOS'ta görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

technocrevv

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, çok saçma bir sorun ile karşı karşıyayım ve işin içerisinden bir türlü çıkamıyorum. Dolayısıyla buradaki arkadaşlara sormak istiyorum. Öncelikle benim şöyle bir durumum var: Windows bir PC'de bulunan dosyalarımı harici bir SSD içerisine alıyorum ve macOS bir IMac'e bağlıyorum fakat dosyalarım asla orada görünmüyor. Hem dosyalarımın boyutu çok düşük olarak görünüyor hem de klasör olarak asla görünmüyorlar. Gizli klasörleri göster dediğimde bile görünmüyor. ~150GB kadar dosyalar MacOS'da 7GB görünüyor. Harici SSD'nin dosya biçimi de exFAT fakat yine görünmüyor. Dosyaların bir kısmını FAT32 USB'ye attım fakat yine görünmüyor. Acaba böyle bir durumla karşılaşan, bu konu hakkında bilgisi olan bir arkadaş var mıdır bana yardım edebilecek? Şimdiden teşekkürler. Yanıtlarınızı bekliyorum.

SanDisk SSD Pro 4TB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben sorunu çözdüm. Çözdüm derken dosyalarımı kayıpsız kopyaladım ve windows diskiyle işim bitmiş oldu. Bulabildiğim tek yol Windows'a kurduğum MacDrive uygulaması ile dosyaları APFS formatlı diske attım. Tabi diske atarken o macin görmediği dosyalara gelince uygulama "bazı dosyaların tüm özellikleri kopyalanamayacak devam etmek istiyor musunuz?" uyarısı verdi tamam devam et deyince de o okunamayan karakterleri düzeltmiş oldu. Mac'e taktığımda diski tüm dosyaları görüp kopyalayabiliyordu artık.
Ben de benzer bir durumla karşı karşıyayım. Sorunun dosya isimleriyle ilgili olduğunu gördüm ama tam olarak anlaşılır değil. Mesela dosya isminde büyük İ harfleri vardı. O harfleri windowstan tekrar Büyük İ olarak yazdım bu sefer dosyalar göründü. Bu sadece harici diskle aktarmalarda falan da değil. Ağda olan dosyalarda da geçerli. Windowstan baktığımda görünüyor Mac den baktığımda yok. Bu da çok ciddi bir sorun. Windows'ta çalışıyordum tekrar Mac'e geçiş yaptım. O arada tüm çalışmalarımı MAC'e aktardım. Daha doğrusu aktardığımı sanıyordum ama hangi çalışmayı açsam birkaç dosya eksik olarak çıkıyor. Muhtemelen bu Sonoma ile ilgilidir diye düşünüyorum. Tekrar bir alt sürüme geçmeyi düşünebilirim.

Ben sorunu çözdüm. Çözdüm derken dosyalarımı kayıpsız kopyaladım ve windows diskiyle işim bitmiş oldu. Bulabildiğim tek yol Windows'a kurduğum MacDrive uygulaması ile dosyaları APFS formatlı diske attım. Tabi diske atarken o macin görmediği dosyalara gelince uygulama "bazı dosyaların tüm özellikleri kopyalanamayacak devam etmek istiyor musunuz?" uyarısı verdi tamam devam et deyince de o okunamayan karakterleri düzeltmiş oldu. Mac'e taktığımda diski tüm dosyaları görüp kopyalayabiliyordu artık.

Çözüm
Bunu deneyeceğim ben de çok teşekkürler cevaplarınız için.

Bir paragon aracı ile test eder misin ?
Tam olarak neyi test etmemi istediniz anlayamadım?

Hocam çok teşekkür ederim. Sorunumu bu şekilde çözdüm ben de. Ve sanırım diskleri artık APFS olarak kullanacağız. Çünkü apple son güncellemede exFAT disklere olan bağlantı kolaylıklarını kaldıracak gibi bir şey okumuştum. Fotoğraflardan yedekleme yapmama bile izin vermiyor artık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı