Windows'ta oynanan oyun Linux'ta aynı performansı vermiyor

olesolskjaer

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, eskiden Windows'ta oynadığım oyunda FPS sıkıntısı yoktu. Bugüne geldiğimizde Linux'ta oyun oynanacak gibi değil, 2-5 arası FPS alıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Not: Oyun Windows destekliyor.

Merhaba, eskiden Windows'ta oynadığım oyunda FPS sıkıntısı yoktu. Bugüne geldiğimizde Linux'ta oyun oynanacak gibi değil, 2-5 arası FPS alıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Linux günlük kullanım için Windows oyun için.

Günümüzde gelinen noktada bazı ayarlamaları nasıl yapacağınızı biliyorsanız Linux kullanırken çoğu oyunu Windows kullanırken aldığınız performansa yakın performanslarda, bazı durumlarda daha iyi performansla oynayabiliyorsunuz. Ben bu işlerin gurmesi değilim fakat oynamayı denediğiniz oyun, kullandığınız Linux dağıtımı vs. ile ilgili bilgi verirseniz yardımcı olan çıkacaktır.

bazı durumlarda daha iyi performansla oynayabiliyorsunuz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tarih boyunca böyle bir şey yaşanmadı ki? Çeşitli OS'larda Proton gibi motorlar oyunun kalite işlevini bozup size yüksek FPS verdirebilir fakat bunu Windows'ta da yapıyorlar zaten. Ve bu Linux'u daha iyi yapmıyor oyun konusunda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tarih boyunca böyle bir şey yaşanmadı ki? Çeşitli OS'larda proton gibi motorlar oyunun kalite işlevini bozup size yüksek FPS verdirebilir fakat bunu Windows'ta da yapıyorlar zaten. Ve bu Linux'u daha iyi yapmıyor oyun konusunda.

Hocam Linux kullandığınız zaman daha iyi performans alacaksınız gibi bir vaat vermiyorum. Lütfen düzgün okuyun. Aynı zamanda proton kullanmak özellikle kaliteden ödün vermek anlamına gelmiyor. Proton bir Wine forku ve System callları Linux üzerinde çalışır hale getiriyor.

Maalesef uyarı yediğim için tekrardan yazıyorum.

Eski bir sisteme sahibim Steam üzerinden Proton ile oynamaya çalıştım ancak iyi performans alamadım.

Oynamaya çalıştığım oyunlar:
In sink
Garfield Race Kart
Soccer Manager 2022

Hocam Linux kullandığınız zaman daha iyi performans alacaksınız gibi bir vaat vermiyorum. Lütfen düzgün okuyun. Aynı zamanda proton kullanmak özellikle kaliteden ödün vermek anlamına gelmiyor. Proton bir Wine forku ve System callları Linux üzerinde çalışır hale getiriyor.

Aynen öyle ama mesela Steam'de bir sürü wineprefix oluşur her oyun için. O yüzden dosya yönetimi oyunlar için zorlaşır.

Günümüzde gelinen noktada bazı ayarlamaları nasıl yapacağınızı biliyorsanız Linux kullanırken çoğu oyunu Windows kullanırken aldığınız performansa yakın performanslarda, bazı durumlarda daha iyi performansla oynayabiliyorsunuz. Ben bu işlerin gurmesi değilim fakat oynamayı denediğiniz oyun, kullandığınız Linux dağıtımı vs. ile ilgili bilgi verirseniz yardımcı olan çıkacaktır.

Linux Mint Xfce sürümünü kullanıyorum, AMD A8-4555m işlemci 8 GB RAM ve dahili ekran kartı var Windows'ta adını verdiğim oyunları oynarken sıkıntı yoktu.

Linux Mint Xfce sürümünü kullanıyorum, AMD A8-4555m işlemci 8 GB RAM ve dahili ekran kartı var Windows'ta adını verdiğim oyunları oynarken sıkıntı yoktu.
Yanılmıyorsam AMD sürücüleri Linux çekirdeğine dahil geldiği için driver kaynaklı bir sorun olduğunu sanmıyorum. Yukarıda diğer arkadaşın bahsettiği DXVK çözümünü araştırmak isteyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı