Rehber Windows'ta RAM kullanımı azaltma

Gerçekten çok iyi bir rehber olmuş elinize sağlık. RAM kullanımını 78'den tek tıkla 40-35 civarına sabitliyorum tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Rica ederim işinize yaradıysa ne mutlu bana :)

Regedit'de yapılan işlem nedir? Bende orada default olarak 2 olarak gözüküyor 4 mü yapmalıyım?

Evet 4 yapmalısınız yapmasanız da olur Mem Reduct programını kullansanız bile yeter sadece.

Mem Reduct kadar etkili yöntem yok.

Search tarzı servisleri kapatınca Windows kullanmanın bir mantığı kalmıyor.
Hocam ben hiç hayatım boyunca kullanmadım. Nasıl bir mantık yani bu? Ben full web sitesi kodluyorum, oyun tasarlıyorum ve oyun oynuyorum. Dosyalar ile de çok içli dışlıyım bilgisayarda.

O dediğiniz şey bomboş bir özellik Windows'ta. Bir işe yaramaz. Faydası yok bloatware'den başka yani.

Hocam mesajımı okudum, itici gibi duruyor ama itici ya da size karşı kötü bir tutumla yazmadım. Herkese saygım sonsuzdur.

Son düzenleme:
Hocam ben hiç hayatım boyunca kullanmadım. Nasıl bir mantık yani bu? Ben Full web sitesi kodluyorum, oyun tasarlıyorum ve oyun oynuyorum. Dosyalar ile de çok içli dışlıyım bilgisayarda.

O dediğiniz şey bomboş bir özellik Windows'ta. Bir işe yaramaz. Faydası yok Bloatware'den başka yani.

Hocam mesajımı okudum, itici gibi duruyor ama itici ya da size karşı kötü bir tutumla yazmadım. Herkese saygım sonsuzdur.

Windows zaten bloatware dolu bir işletim sistemi, debloat yapıp içini bomboş bir işletim sistemi yapmak ne kadar mantıklı sizce?
Çok fazla debloat yapacağınıza Fedora, Arch, tarzı bir Linux dağıtımı kullanın debloat yapmadan kullanın o zaman, Search özelliğinin gereksiz olmasını demeniz gerçekten saçmalık, istediğim dosyayı uygulamayı eğer kısayolu yoksa klasörüne gidip mi açmalıyım, sizce bu mantıklı mı?

Windows zaten bloatware dolu bir işletim sistemi, debloat yapıp içini bomboş bir işletim sistemi yapmak ne kadar mantıklı sizce?
Çok mantıklı. Çünkü o özellikler Windows için zaten anlamsız ve kullanıma engel şeyler gerçekten. Sistemi arındırmak daha iyidir. Search ağır bloatware zaten.

Fedora, Arch kullansam zaten kullanırdım be hocam. Windows oyun ve program desteği iyi. Bloatware olmadan da çalışır onlar.

Eki Görüntüle 1346757
Korsan içerik yükleyeceğim zaman Defender'ı açıyorum.
Onun dışında kapalı ve sistemde bir sorun yok. Bayağı hızlı.
Edge'i silmenizi öneririm. Çok sistem kaynakları tüketiyor. Sadece program değil alt hizmetleri de çalışıyor.

Yaklaşık 3 adet alt hizmeti ve 2 adet başlangıç uygulaması var.
Brave'de bir şey yok :D.

Eki Görüntüle 1346759
Nasıl bir kadar düşük ram kullanımı oluyor?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı