Çözüldü Windows'ta Xcode nasıl çalıştırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BRKEND

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta görüldüğü üzere iOS App geliştireceğim fakat MacBook yok, nasıl çalıştırabilirim? VirtualBox kursam performanslı olur mu?

Çözüm
Sanal bir macOS işletim sistemi kurduktan sonra, Xcode'u indirip yükleyebilir ve geliştirme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Sanal bir macOS işletim sistemi kurmak için birkaç seçenek vardır. Örneğin, Oracle VirtualBox veya VMware Workstation Player gibi sanal makine yazılımlarını kullanabilirsiniz. Bunların her ikisi de ücretsiz olarak indirilebilir ve kullanılabilir.

Unutmayın ki Apple'ın telif haklarına uygun olarak sanal bir macOS işletim sistemi kurmak da zor olabilir ve yasal sorunlara neden olabilir? Bu nedenle, Xcode'u Windows üzerinde kullanmadan önce telif hakları konusunda dikkatli olmanı tavsiye ederim.
Sanırım bu laptopu satıp dahili Intel GPU sahip bir laptop alırsam Hackintosh kurabilirim doğru mudur?
10. nesil üstü olmayan bir laptop alırsanız olur, 10. nesil üstü desteklenmiyor. Bunun yanında Wi-Fi kartı, SSD modeli vesaire de önemli, bazı donanımlar desteklenmiyor çünkü. Eğer oyun ile işiniz yoksa Mac almak daha mantıklı olacaktır.

10. nesil üstü olmayan bir laptop alırsanız olur, 10. nesil üstü desteklenmiyor. Bunun yanında Wi-Fi kartı, SSD modeli vesaire de önemli, bazı donanımlar desteklenmiyor çünkü. Eğer oyun ile işiniz yoksa Mac almak daha mantıklı olacaktır.

i7 10750H ve 10875h gibi işlemciler sanırım destekliyor.
Wi-Fi kartı ve SSD modeli desteklediğini nasıl anlarım onu bilmiyorum.
Oyun oynuyorum çift boot yapıp normal gündelik kullanımda Mac geçip oyun oynaycağım zaman Windows geçerim diye düşündüm.

Bu makaleleri inceleyebilirsiniz hocam. Wi-Fi konusunda Intel'in neredeyse bütün Wi-Fi kartları itlwm.kext ile çalışıyor. SSD kısmında da desteklenmeyenler nadir olsa da karşınıza çıkabilir.

Bu makaleleri inceleyebilirsiniz hocam. Wi-Fi konusunda Intel'in neredeyse bütün Wi-Fi kartları itlwm.kext ile çalışıyor. SSD kısmında da desteklenmeyenler nadir olsa da karşınıza çıkabilir.
Teşekkürler, ek birşey soracağım. Sanal sistem için stabil hızlı çalışması için hangi sürüm kurmamı önerirsiniz? Ventura son sürüm ama sanal bilgisayarda yavaş çalışır gibi geliyor.

Hepsi hemen hemen yakın performansta çalışacaktır ama Catalina bakabilirsin. Tatmin edici bir performans vermeyecek.

Ventura kurdum şu anlık performansa etkisi olacaksa diye sordum olmadı versiyon düşürürüm başka kurarım ama değişiklik olmayacaksa kalsın. Xcode derslerim için sanal makinede idare ediyorum kassada laptopu elden çıkarıp MacBook alacağım.

Sanal makine mi kullanıyorsunuz? Apple kimliği sorununu nasıl çözdünüz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı