Windows'tan Linux'a geçilir mi?

Oxygen123

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Windows 11'den bıktım. Bir dokunuyorsun başlata, donuyor. Başlatta reklamlar çıkıyor, dayatmalar var vs. kısacası Windows 11'den bıktım, usandım. Sizce bir Linux dağıtımına geçilir mi? Geçilirse hangisine geçilmeli?

Merhaba, Windows 11'den bıktım. Bir dokunuyorsun başlata, donuyor. Başlatta reklamlar çıkıyor, dayatmalar var vs. kısacası Windows 11'den bıktım, usandım. Sizce bir Linux dağıtımına geçilir mi? Geçilirse hangisine geçilmeli?
Biraz zor gelebilir. Ama alışırsan gayet hafif bir işletim sistemi.
Linux Mint öneririm.

Linux deneyiminiz yoksa Linux Mint kurun. Ubuntu tabanlı olduğu için Linux'a alışmanızı sağlayan başlangıç dostu bir dağıtım. Uygulama desteği olarak da iyidir. Uygulamaların ya kendisi ya da alternatifleri var. Kendine ait uygulama mağazası var. İhtiyacınız olan uygulamaları mağazada bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
Eğer Adobe, Microsoft Office, SolidWorks vb. programlara çok bağlı değilseniz ve popüler Online oyunları çok fazla oynamıyorsanız (LoL ve Valorant gibi) geçebilirsiniz. Oyun konusunda Linux gün geçtikçe yol katetmeye devam ediyor şu an en büyük engeller genelde anti-cheat yazılımlarının destek vermemesinden kaynaklanıyor lakin bu da yavaş yavaş düzeliyor. Şu an eksiklik yaşayabileceğiniz en güç konu en başta saydığım yazılımlardan geçiyor ve maalesef bunlara Linux desteği verilebileceğini çok düşünmüyorum.

Eğer bunlar sizin için bir dert değilse kesinlikle geçmenizi öneririm. En azından 1-2 ay bir denemeye çalışın.

Dağıtım konusuna gelirsek çoğu insan ilk kullanıcılar için genellikle Linux Mint öneriyor. Ben Garuda Linux kullanmaktayım Arch tabanlı bir dağıtımdır. Btrfs dosya sistemiyle sistemi anlık yedekleme konusunda çok başarılı ayrıca Arch tabanlı olmasından dolayı depoları oldukça geniş. Terminal üzerinden ayrıca işlemler yaparken de otomatik olarak arkadan sistemin Snapshot'ını da almakta. Yani bir şeyi bozduğunuzda geri dönmesi kolay oluyor. Şahsen ben Garuda Linux'u öneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı