Wilfaelor
Decipat
- Katılım
- 31 Temmuz 2022
- Mesajlar
- 1.982
- Makaleler
- 2
- Çözümler
- 5
Windows artık gitgide eskisi gibi hız, güvenilirlik, ve stabilitesini sağlamıyor gibime geliyor.
Windows Vista'dan beridir çıkan NT kerneliyle yoluna devam etmekte hala Windows 11.
Windows'un 12 sürümü çıksa bile halen daha bu kerneli kullanırsa Windows'un geleceği kötü olma ihtimali de var.
Benim oldukça eski sistemimde ufak tefek animasyonlarda kasıyor ve başlat menüsünü açarken bile 30 FPS'de gibi açılmış hissi veriyor.
İşin garibi teknoloji marketlerdeki RTX 30** serisi bilgisayarda bile kasıyormuş hissiyatı veriyor. (özellikle Laptop'larda.) Sanki Microsoft ağzında kuş tutsa Windows 11'deki bile gereksiz şeyleri kaldırsa (telemetry dahil) bana göre halen daha kasarmış hissi verir. Windows'un tek yapabildiği en iyi şey Windows 7 işletim sistemiydi? O'nun dışındaki sistemler hayal kırıklığıydı. İleride insanlar Windows yerine Linux kullansa şaşırmam moduna girdim.
Sizce Microsoft doğru hamleler mi yapıyor, gitgide mi batışa mı geçiyor?
RTX serisi ekran kartı olan bir dizüstü cihazda W11 kullanıyorum, bahsettiğin kasma olayını bir kez yaşamadım aksine animasyonlar 144Hz ekranın da sağlamış olduğu rahatlıkla yağ gibi akıyor, kullanmadan nasıl bilebiliyorsun?
Daha önce 60Hz ekran ile bile uzun süre deneyimledim ama asla dediğin sorunları yaşamadım.