Windows'u farklı bilgisayara aktarma

destinationchaos

Hectopat
Daha fazla  
Halihazırda olan sistemimizi bir başka bilgisayara transfer edebilir miyiz?
Müzikle uğraştığım için bir stüdyo bilgisayarım var. Bu bilgisayar çok yavaşladığı için yeni bir sisteme geçmeyi düşünüyorum. İçinde yaklaşık 1 TB ses kütüphanesi, vst, sanal enstrüman, asset, sample yani var da var. Ve hepsinin yerleri falan teker teker ayarlanmış. Atıyorum FL Studio kendisi vsT klasörünü bulamazsa adresi kendiniz yazıyorsunuz falan falan. Ben bunları zamanında çok uğraşarak yaptım. Şimdi yeni bilgisayara geçmeyi düşünüyorum ve düzen aynı böyle olsun istiyorum. Ve bilgisayar da Notebook'tan - Notebook'a olduğu için sanırım HDD değiştirerek yapamam bunu. Öneriniz nedir bu konuda yani sadece dosyaları öbür bilgisayara taşımak yetmeyecek ben Windows sistemini bıraktığım gibi bulmak istiyorum. Ne yapabilirim?

Halihazırda olan sistemimizi bir başka bilgisayara transfer edebilir miyiz?
Müzikle uğraştığım için bir stüdyo bilgisayarım var. Bu bilgisayar çok yavaşladığı için yeni bir sisteme geçmeyi düşünüyorum. İçinde yaklaşık 1 TB ses kütüphanesi, vst, sanal enstrüman, asset, sample yani var da var. Ve hepsinin yerleri falan teker teker ayarlanmış. Atıyorum FL Studio kendisi vsT klasörünü bulamazsa adresi kendiniz yazıyorsunuz falan falan. Ben bunları zamanında çok uğraşarak yaptım. Şimdi yeni bilgisayara geçmeyi düşünüyorum ve düzen aynı böyle olsun istiyorum. Ve bilgisayar da Notebook'tan - Notebook'a olduğu için sanırım HDD değiştirerek yapamam bunu. Öneriniz nedir bu konuda yani sadece dosyaları öbür bilgisayara taşımak yetmeyecek ben Windows sistemini bıraktığım gibi bulmak istiyorum. Ne yapabilirim?

Burada bulunan anlatım ile Acronis True Image programı ile imaj yedekleme yapabilirsiniz.
Anlatım eski ama uygulama yöntemi aynı hocam.

Klonlama ile direkt aktarabilirsiniz, HDD'den HDD'ye de oluyordur diye tahmin ediyorum. Windows bu HDD içerisindeyse çok sağlıklı olmayabilir, sürücü çakışmaları yaşayabilirsiniz. Biraz zahmetli olacaktır fakat tavsiyem temiz kurulum ile geçmeniz, ileride problem yaşamamanız için.

Şimdi farz edelim ben bu programlarla bir klonlama yaptım. Bilgisayar değiştiği için Windows lisanslarında durum nasıl olur. Benim iki Notebook'un da lisansı seri numaralarına kayıtlı. Ben klon HDD yi yeni bilgisayara takarsam lisans sorunu çıkar mı ? Bir de klonlama için yeni bilgisayarın HDD'yi eski bilgisayara nasıl bağlayabilirim ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı