Windows'u farklı bir SSD'ye kopyalama

ronaldokinq

Megapat
Daha fazla  
İyi günler. Bilgisayarıma yeni bir SSD taktım ve sıfırdan Windows'u ve bütün programları sürücüleri vs teker teker yüklemekle uğraşmak istemiyorum. Bu nedenle Windows'u bir diskten diğerine taşımanın yollarını araştırmaya başladım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoyu kullanarak aynı işlemler ile bu işi gerçekleştirmeye çalışıyorum ama videonun 1:20 saniyesinde yapıldığı gibi hedef disk seçmeye çalışınca program BitLocker şifreli sürücü üzerinde hedefte BitLocker etkinleştirilmeden klonlama gerçekleştirilecek diyor. BitLocker'in ne olduğu ve ne işe yaradığı hakkında en ufak fikrim yok o nedenle bu işlemin BitLocker olmadan yapılabilip yapılamayacağı veya yeni diskte BitLocker olmamasının olumsuz sonuçları olup olmayacağını merak ediyorum. Konu hakkında bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

Kopyalama işlemini gerçekleştirdim ve başarılı bir şekilde kopyalandı ama kafamda bazı soru işaretleri var. Kopyalanan windows'ta BitLocker'i etkinleştirmek için ayarlara girince BitLocker etkin görünüyor bunun normal olup olmadığı hakkında fikri olan var mı? (Bu arada ben BitLocker falan hiç ayarlamadım bilgisayar geldiğinde bu şekilde ayarlıydı.)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-07 182843.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-07 182843.png
    73,1 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı