Windows'u geçici olarak etkisiz hale getirmek mümkün mü?

Hocan BIOS ayarları ile oynayıp bilgisayarı kullanılamaz hale getirmekten bahsetmiyorum sadece sinir bozucu bir şey arıyorum böyle bir durumda da başıma bela geleceğini hiç sanmıyorum.

O cihazlara özel yazılımlar kuruluyor ve loglar tutuluyor sizin yaptığınız her şey kayıt altında tutuluyordur sadece bunu bilerek hareket edin.

(Meraklısı için konu) gittiğim bir kütüphanede bilgisayarlı masalar rezervasyon sistemi ile kullanılabiliyor ve belli bir saatten sonra bütün kullanıcıların bulundukları masalar üzerinde rezervasyonu kalkıyor gidip kütüphanenin girişinden tekrar bulunduğunuz masanın rezervasyonunu yaptırmanız gerekiyor.

Bazen ben saati kaçırıp rezervasyon almayı unutuyorum bazen de pek önemsemiyorum saatin geçtiğini fark etsem bile. Bazı hayattan memnuniyetsiz dostlarımız ise sabah kütüphaneyi dolaşıp rezervasyon yaptırmayı unutmuş kişileri görüp onların masalarını rezerve ediyorlar. Kendileri rezervasyon yaptırınca bizleri masadan adeta "kanzi çık masamda ben aldım yeri" diyerekten bizim masadan çıkmamızı istiyorlar. Takdir edersiniz ki o kadar yayılıp defter, kitap koyduğunuz üstüne bir de ders dinlediğiniz masadan kovulmak biraz sinir bozucu bir durum. Zaten kişilere "başka masa rezerve edebilir misiniz? Beni zor duruma sokarsınız böyle yaparak" dediğimizde bile anlayış göstermeyen medeniyetten habersiz kişilerden bahsediyorum.

Öyle durumlarda keşke oturumu kapatırken zorunlu Windows güncelleştirmesi gelse de eleman kullanamasa bilgisayarı diyorum. Konu bu şekilde işte belki haksız görebilir "zamanında alacaksın o zaman kardeşim" diyebilirsiniz. Burada asıl sinir bozucu olan şey medeniyet ve anlayış yoksunluğu arkadaşlar. Hepinize şimdiden iyi sosyaller diliyorum.

Evet farkındayım ne yapacak olsam sadece benim açmış olduğum oturumu etkiliyor.

kütüphane bilgisayarı olduğu için imkansız bu dediğiniz hocam 😔
Burayi okuyana kadar böyle bir şey yapabilirdim sizin için. Ancak, maalesef şahsi bilgisayarınız olmadığından ve rezervasyon işlemi varsa, bunu yapmanın etik olduğunu bulmuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı