Windows'u Korsan Kullanan Kullanıcılar Ücretsiz Olarak Windows 10 Kullanabilecek mi?

O zaman herkes korsan indirip bedava Windows 10'a geçsin. Böyle bir şey mümkün değil.
Ben sizin bu Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları | Technopat Sosyal konunuzdan yardım alarak yükledim. Fakat etkinleştirmeyi KMS activator ile yaptım. Windows 10 rezerve etme bildirimi geldi ve ben de ettim. Olmaz mı? Windows 8.1'e geçmeden önce orijinal Windows 7 kullanıyordum ve oradan da rezerve ettim. Bir de eğer Windows 8.1 ile olmazsa tekrar Windows 7'ye dönüp Windows 10'a ücretsiz geçebilir miyim?

@BİGB@NG Sonuçta aktivasyon araçları Windows 8 için yazılmıştır. Windows 1o'da işlevselliğini yitireceği, haliyle bir ürün anahtarı da olmayacağı için Windows 30 gün içinde etkinleştirmeni isteyecektir. Windows 10'a geçmek istiyorsan, orijinal Windows 7'yi kurup, oradan yükseltme yapabilirsin.

@BİGB@NG Sonuçta aktivasyon araçları Windows 8 için yazılmıştır. Windows 1o'da işlevselliğini yitireceği, haliyle bir ürün anahtarı da olmayacağı için Windows 30 gün içinde etkinleştirmeni isteyecektir. Windows 10'a geçmek istiyorsan, orijinal Windows 7'yi kurup, oradan yükseltme yapabilirsin.
Yani Windows 10 çıktığında Windows 7'den ücretsiz bir şekilde geçmem mümkün olabilecek mi?

Microsoft'un korsan kullanımını azaltmak amacıyla yapıldığı öngörülen bu durum aslında sanıldığı gibi değil. Evet, Windows 10'un ön izleme, yani beta sürümlerini kullanan kullanıcılar direkt olarak Windows 10'un tam sürümüne geçebilecek, fakat bu geçişi yapan kullanıcılardan MSA aranacak. Yani resmi ve onaylı bir Microsoft hesabı olanlar tam sürüme geçiş yapacaklar. MSA hesabına sahip olabilmek için ise Windows 10'un ön izleme sürümüne giriş yaptığınız Microsoft hesabınızın önceden Windows 7 veya Windows 8 sürümlerinden biri ile aktif olmuş olması gerekiyor. Yani normalde bir lisanslı Windows kullanmadan Windows 10'un ön izleme sürümünü kullanmaya başlamışsanız 29 Temmuz'da siz Windows 10'un tam sürümüne geçemeyeceksiniz. Geçebilmek için Windows 10 sürümlerinden birini satın almanız gerekecek. "OOOoo beleş Windows, alırım bir dal" hevesiyle hemen Insider programına kayıt olup Windows 10 indirenler varsa eğer tam sürüme geçemeyeceklerini söylemek gerekiyor. Ancak Windows 10'un ön izleme sürümüne lisanslı Windows 7 veya Windows 8 sürümlerinden bu sürümlerde kullandıkları Microsoft hesabı ile geçiş yapanlarda herhangi bir sıkıntı olmayacak.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı