Windows'u kurduktan sonra boot device görünmüyor

iTouclyxStrafe

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni bir M.2 SSD aldıktan sonra, bir flash belleğe Windows 11 kurulumunu yükledim. Diske Windows'u kuruyorum, hiçbir sorun yok. Kurmak istediğim SSD'yi, eski SSD'yi ve HDD'yi görebiliyorum. Ancak Windows'u kurduktan sonra sistem yeniden başladığında BIOS'a giriyorum; yine disklerin hepsi görünüyor. Fakat boot menüsünde SSD görünmüyor, sadece takılı olan flash bellek görünüyor. Biraz kurcaladıktan sonra CSM'yi açıp sistemi legacy moda aldım. Bu sefer SSD göründü ama sistem açılmıyor; yine "reboot and select proper boot device" hatası alıyorum. Sistemi tekrar UEFI moduna alınca ise SSD kayboluyor.
Sistem özellikleri.
Anakart: ASUS Prime A620M-K (BIOS V3024)

İşlemci: AMD Ryzen 5 7600.

RAM: 32 GB (2x16 GB, Dual channel)

Ekran kartı: ASUS GeForce RTX 4070.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-04-08 saat 21.54.53_7da715ab.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-04-08 saat 21.54.53_7da715ab.jpg
    186,4 KB · Görüntüleme: 37
  • WhatsApp Görsel 2025-04-08 saat 21.55.05_8182d506.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-04-08 saat 21.55.05_8182d506.jpg
    69,9 KB · Görüntüleme: 27
Hocam benzer bir sorun bende de oldu. Sistemimde 2 m2, 1 de sata ssd var.

Bir gün servise götürecektim bir arızadan dolayı sistem start almıyordu. Sata ssd falan ekstra ne varsa çıkardım. Sonra sisteme bir bastım tak açıldı. Hemen m2'yi yerine taktım windows kurulu olan, bu sefer asla disk görünmüyor BIOS'da ve sistmei çalıştırdığım disk sanki yok olmuş gibi. Meğerse nasıl o haltı yediyse, boot disk olarak b enim sata ile bağladığım ssd'yi baz almış. Onu takınca düzeldi. Sonra ilk işim tüm diskleri sıfırladıktan sonra sadece ana m2 takılıyken windows kurmak oldu. Eğer öyle yapmasaydım, ilerde sata ssd'm bozuldu zaman Windows açılmayacak mecbur format atacaktım datalarımı kaybetmek uğruna.

Hocam benzer bir sorun bende de oldu. Sistemimde 2 M.2, 1 de SATA SSD var.

Bir gün servise götürecektim bir arızadan dolayı sistem start almıyordu. SATA SSD falan ekstra ne varsa çıkardım. Sonra sisteme bir bastım tak açıldı. Hemen M.2'yi yerine taktım Windows kurulu olan, bu sefer asla disk görünmüyor BIOS'da ve sistmei çalıştırdığım disk sanki yok olmuş gibi. Meğerse nasıl o haltı yediyse, boot disk olarak b enim SATA ile bağladığım SSD'yi baz almış. Onu takınca düzeldi. Sonra ilk işim tüm diskleri sıfırladıktan sonra sadece ana M.2 takılıyken Windows kurmak oldu. Eğer öyle yapmasaydım, ileride SATA SSD'm bozuldu zaman Windows açılmayacak mecbur format atacaktım datalarımı kaybetmek uğruna.

Hocam ne demek istediğinizi tam anlamadım yani diğer diskleri çıkartıp tek SSD takılıykenmi kurmaya calışayım.

Windows'u kurduktan sonra, BIOS'ta boot device görünmüyor. Legacy moda alırsam disk görünüyor ama bu sefer de bilgisayar açılmıyor. UEFI moda alınca ise disk tekrar görünmemeye başlıyor.

Yukarıda yazdığınızdan pek bir şey anlamadım kısaca derleyip problemi tekrar belirtir misiniz?

Hocam ne demek istediğinizi tam anlamadım yani diğer diskleri çıkartıp tek SSD takılıykenmi kurmaya calışayım.

Windows'u kurduktan sonra, BIOS'ta boot device görünmüyor. Legacy moda alırsam disk görünüyor ama bu sefer de bilgisayar açılmıyor. UEFI moda alınca ise disk tekrar görünmemeye başlıyor.

Öncelikle formatınızı atıp Windows 11'i kurdunuz mu, bilgisayarı kullanabiliyor musunuz yani şu an.

Öncelikle formatınızı atıp Windows 11'i kurdunuz mu, bilgisayarı kullanabiliyor musunuz yani şu an.

Hayır formatı attıktan sonra restart attıyor ya bilgisayara BIOS'a giriyorum flashı çıkarıp boot diski seçmek için ama SSD görünmüyor yani Windows'a giremiyorum BIOS'tayım flashtan 0 kurulum yapıyorum Windows'tan değil.

Hayır formatı attıktan sonra restart attıyor ya bilgisayara BIOS'a giriyorum flashı çıkarıp boot diski seçmek için ama SSD görünmüyor yani Windows'a giremiyorum BIOS'tayım flashtan 0 kurulum yapıyorum Windows'tan değil.

Eğer Windows'u kurarken başa atıyorsa bilgisayar restart atarken flashı hemen çıkarın eğer problem bu değilse SSD görünmüyorsa BIOS ayarlarından UEFI modunu seçmeniz lazım eğer yine olmuyorsa ISO dosyasını flasha yazdırıken (rufusta) UEFI seçeneğini seçmemiş olabilirsiniz.
Problem yazdıklarım değilse tekrar belirtin yardımcı olmaya çalışayım.

Eğer Windows'u kurarken başa atıyorsa bilgisayar restart atarken flashı hemen çıkarın eğer problem bu değilse SSD görünmüyorsa BIOS ayarlarından UEFI modunu seçmeniz lazım eğer yine olmuyorsa ISO dosyasını flasha yazdırıken (rufusta) UEFI seçeneğini seçmemiş olabilirsiniz.
Problem yazdıklarım değilse tekrar belirtin yardımcı olmaya çalışayım.

Kurulumdan sonra bilgisayar yeniden başlarken mi USB belleği çıkarmalıyım, yoksa BIOS ekranı geldiğinde mi? Eğer BIOS'a girmezsem ve USB'yi çıkarmadan devam edersem, kurulum tekrar başa sarıyor. UEFI modunda kurulum yapmayı denedim ama işe yaramadı. Rufus ile UEFI olarak yazdırdım, yine aynı sorun oldu. Artık neredeyse tüm kurulum yöntemlerini denedim. Şu anda ikinci bilgisayarımdan yazıyorum.

Kurulumdan sonra bilgisayar yeniden başlarken mi USB belleği çıkarmalıyım, yoksa BIOS ekranı geldiğinde mi? Eğer BIOS'a girmezsem ve USB'yi çıkarmadan devam edersem, kurulum tekrar başa sarıyor. UEFI modunda kurulum yapmayı denedim ama işe yaramadı. Rufus ile UEFI olarak yazdırdım, yine aynı sorun oldu. Artık neredeyse tüm kurulum yöntemlerini denedim. Şu anda ikinci bilgisayarımdan yazıyorum.

Bilgisayar yeniden başlarken çıkar flashı arkana yaslan bekle sadece.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı