Windows'u nasıl etkinleştiriyorsunuz?

Yazılımda ne var? Herhangi bir virüs mü içeriyor?
Çok iyi bilmediğim için yanlış bilgilendirmek istemiyorum ama hatırladığım birkaç şeyi anlatayım.

Yazılım Windows'un bile müdahele edemeyeceği şekilde derinde çalıştığı için her şeye yetkisi var galiba. Sürekli arkaplanda çalışmak zorunda çünkü tek sefer değil düzenli olarak lisanlıyor Windows'u.

Her şeye yetkisi olan, sürekli arkaplanda çalışan ve ne yaptığını bilmediğin denetleyemediğin bir yazılım düşün. Sonra bu yazılımın tamamen ücretsiz olarak Windows kırmak için dağıtılmasındaki ironiyi düşün...

OEM ürün anahtarlarının yasal olmadığı Microsoft tarafından doğrulandı. Bunu araştırabilirsiniz. Orijinalmiş gibi kullanmanıza olanak tanıyor, belki de orijinal yapıyor detayını bilemeyeceğim ancak ilerleyen süreçte Microsoft bununla alakalı bir önlem alırsa OEM lisansların hepsi geçerliliğini yitirebilir.

2016 yılında 300 TL civarıydı sanırım, o zaman satın almıştım. OEM ürün anahtarının aksine şu an kullandığım bilgisayarımdan silip bir başka bilgisayara girebiliyorum. Böyle bir avantajı var.

OEM ürün anahtarlarının yasal olmadığı Microsoft tarafından doğrulandı. Bunu araştırabilirsiniz. Orijinalmiş gibi kullanmanıza olanak tanıyor, belki de orijinal yapıyor detayını bilemeyeceğim ancak ilerleyen süreçte Microsoft bununla alakalı bir önlem alırsa OEM lisansların hepsi geçerliliğini yitirebilir.
Bu yazıda hiç öyle denmiyor.

2012'de aldığım, her yerine sövdüğüm Casper beyaz masaüstü bilgisayarımın gelecek için vaat ettiği tek bir şey vardı: Retail key. Hala kasada durur o Windows 7 Home ürün anahtarı. O retail ürün anahtarı ile ne hikmetse güncelleme o bu şu derken şu an 2 tane Windows 10 çalıştırabiliyorum. Biri Home, diğeri Pro. Nasıl olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Format sonrası Retail key ile etkinleştiriyorum. (Gerçi şu aralar otomatik geliyor ürün anahtarı zaten, problem olmuyor. Ancak anakart değiştirince tekrardan girmek gerekebiliyor, duruma göre değişmekte.)

@Efe10

Şunlara bir göz atabilirsin;

Microsoft, Windows'u kendi resmi sitesi dışında hiçbir yerden almanızı tavsiye etmiyor. Eğer kullanılan OEM ürün anahtarları çalıntıysa ve ihbar edilirse, Microsoft bu ürün anahtarlarına erişimi engelleyebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı