Windows'u sıfırlamak

676616

Centipat
RAM
16
SSD veya HDD modeli
1TB SSD
Ekran kartı
RTX 4050
İşlemci
İ7 13.
Merhaba.

11 Ekim ve 17 Ekim de NVIDIA güncellemeleri sonrası bilgisayarımda bazı oyunlarda takılma oluştu. En çok AC Origins ve Valhalla olmak üzere ancak RDR2 de herhangi bir şey oluşmadı ama gene de beni huzursuz ettiği için NVIDIA sitesinden ekim öncesi bir driver yüklemesini sağladık. DDU olmadan normal indirdim ve yükle dedim. Gel gelelim ki sorunum düzelmedi hala takilmalar bulunuyordu. Ben de GeForce Experience üzerinden en güncel sürücüyü tekrar yükledim 17 Ekim'de olanı. Bu sefer de takılmalar var ama Aygıt Yöneticisi üzerinden ekran kartı sürücü tarihi 11 Ekim'de olan sürücüyü gösteriyor. NVIDIA Denetim Masası ise 17 Ekim'de olan varmış gibi gösteriyor. Hangisi doğrudur çözemedim. İşin özü hem bu takılma ve donmadan kurtulmak için hem de kendim yüklediğim sürücülerin ekran kartı ve bilgisayar isleyisine zarar veya yük verdiyse bunu düzeltmek adına Windows 11 sıfırlamayi düşünüyorum. Çare olur mu? Önerilerinizi bekliyorum.

DDU yöntemini bilmiyordum açıkcası ancak şuanki bu donmalar nvidia kaynaklıysa windows sıfırla desem çözülürmü aklımın almadığı diğer bir durum ise RDR2 gibi büyük bir oyunda hiç bir takılma donma yokken Ac Origins Valhalla gibi oyunlarda bu takılma ve donma neden olur özellikle origins de oynanmaz halde donuyor önceden hiç donmazdı bu konuda gerçekten yardımcı olursanız sevinirim.
DDU neden kullanmıyorsun?

DDU yöntemini bilmiyordum açıkcası ancak şuanki bu donmalar nvidia kaynaklıysa windows sıfırla desem çözülürmü aklımın almadığı diğer bir durum ise RDR2 gibi büyük bir oyunda hiç bir takılma donma yokken Ac Origins Valhalla gibi oyunlarda bu takılma ve donma neden olur özellikle origins de oynanmaz halde donuyor önceden hiç donmazdı bu konuda gerçekten yardımcı olursanız sevinirim.
Oyunu ilk indirdiğinde sıkıntı yokken sonradan kasmalar başladıysa muhtemelen ekran kartından kaynaklıdır bana kalırsa. Çoğu kişinin denediği ve etkili olan yöntem ise DDU kullanarak ekran kartı sürücüsünü kaldırıp temiz bir şekilde yeniden kurmak. Sizde deneyin ve Nvidia denetim masasından ayarları biraz daha performansa yatkın yapın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı