Çözüldü Windows'u SSD'den kaldırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bablisok

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Aga ben SSD'den Windows'u kaldırmak istiyorum yeni SSD aldım ona Windows kuracağım nasıl kaldırırım Windows'u kaldırırken dosyaları koruyabilir miyiz? Koruyamam pek önemli değil yardımcı olun yeter anlayacağım tarza konuşun cahilim ve bir türlü anlamadım bu konu canımı sıktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yeni SSD'nizi düzgünce yerleştirin. Ardından internetten Windows 10 ISO'yu (orijinal link) ISO file şeklinde edinmelisiniz, yani buluttan indirmeyeceksiniz. Bunu ayrıca internetten herhangi bir kaynaktan edineceğiniz "Rufus" adlı yazılım ile USB'nize yazdırmanız gerekecektir (normal şartlarda yazılımın mevcut ayarlarıyla oynamanıza gerek yoktur, direkt olarak USB'yi ve ISO'yu seçerek tamamlayabilirsiniz). Bunları tamamladıktan sonra, sisteminizi bios üzerinden ayarlayarak, ya da sistem açılırken F12 tuşuna basılı tutarak karşılaşacağınız panel üzerinden USB'nizi seçerek başlatmanız gerekmektedir. Sonrasında herhangi bir Windows kurulum rehberini takip ederek sisteminizi yeni SSD'nize istediğiniz kadar partition yaratarak kurabilir, kurduktan sonra diğer slottaki SSD'nizden verilerinizi aktarabilir veya kullanabilirsiniz.
Ek olarak, verilerinizi aldıktan sonra dilerseniz aynı kurulum panelinden eski SSD'nizi sıfırlayabilirsiniz.
çok teşekkürler dediğiniz gibi yapıcam

bıraktığım resimdeki yerden eski ssd mi seçip sileyim mi
not: resim örnek resimdir benim bizzat çektiğim resim değildir.
Verilerinizi yedeklemeden silmemelisiniz aksi takdirde tekrar verilerinize erişebilmeniz için 3. parti yazılımlar kullanmak durumunda kalırsınız ve buna gerek yoktur, alacağınızı aldıktan sonra istediğiniz gibi silebilirsiniz.

Verilerinizi yedeklemeden silmemelisiniz aksi takdirde tekrar verilerinize erişebilmeniz için 3. parti yazılımlar kullanmak durumunda kalırsınız ve buna gerek yoktur, alacağınızı aldıktan sonra istediğiniz gibi silebilirsiniz.
Diskteki veriler umrumda değil şahsen diski silip sonra tekrardan oluştursam olur mu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı