Çözüldü Windows'un açılımasını engelleyen program önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ynsgnr61

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, kurduğum Windows'a özelleştirme ve programlar kuracağım fakat kullanacak kişinin sistemi klonlaması vs sınırsız süre kullanımını vs engellemek için, süreli şifre sistemi gibi, ya da lisans gibi çalışan bir program arıyorum. Windows açıldığında devreye giren ve süresi dolunca Windows'u açtırmayacak bir şeye ihtiyacım var. Süreli şifre sistemi de olabilir. Bir öneriniz var mı? Ya da nasıl böyle bir sistem oluşturulabilir?

Çözüm
Merhaba, ben 1 yıl süre için girebilmesi, daha sonra girememesini istiyorum mesela.
Benim tekrar aktiflemem gerekmeli.
Bunun için de yine net user kullanabilirsiniz. Süre dolduğunda hesap devre dışı olur ve giriş yapan kişiye "sistem yöneticinize ulaşın" cinsi mesaj gösterilir.
Kod:
net user <kullanıcı> /expires:1/31/2024

Toparlayayım:

Sisteme kayıtlı kullanıcıların listesi:
Kod:
net user
Kullanıcının öznitelikleri:
Kod:
net user <kullanıcıadı>
Kullanıcının günün belirli saatlerinde oturum açmasını sağlamak:
Kod:
net user <kullanıcıadı> /times:M,T,W,Th,F,12:00-15:00
Kullanıcının X tarihine kadar oturum açabilmesini sağlamak:
Kod:
net user <kullanıcı> /expires:GG/AA/YYYY

İyi sosyaller ❤️.
Windows kullanıcılarına süre limiti tanımlayabilirsiniz.
Kod:
Hafta içi saat 12 ve 3 arası dışında hesaplarına giremez. Hafta sonu hesabına giremez.
Kod:
Net user
Bilgisayardaki kullanıcıları listeler.

Windows kullanıcılarına süre limiti tanımlayabilirsiniz.
Kod:
Hafta içi saat 12 ve 3 arası dışında hesaplarına giremez. Hafta sonu hesabına giremez.
Kod:
Net user
Bilgisayardaki kullanıcıları listeler.
Merhaba, ben 1 yıl süre için girebilmesi, daha sonra girememesini istiyorum mesela.
Bir de şöyle bir durum var, windows kullanıcı şifre vs sıfırlayan çok fazla araç var. Ama yine de windowsun kendi kısıtlaması da işimi görebilir.

Bunun için de yine net user kullanabilirsiniz. Süre dolduğunda hesap devre dışı olur ve giriş yapan kişiye "sistem yöneticinize ulaşın" cinsi mesaj gösterilir.
Kod:

Toparlayayım:

Kod:
net user
Kod:
net user <kullanıcıadı>
Kod:
Kod:

İyi sosyaller ❤️.

Son düzenleme:
Çözüm
Kod:

Toparlayayım:

Kod:
net user
Kod:
net user <kullanıcıadı>
Kod:
Kod:

İyi sosyaller ❤️.
Bu süper oldu, peki bu işlemi yaptıktan sonra bir deepfreeze shadow defender gibi bişey kursam, bir sıkıntı olmaz değil mi?

Bu süper oldu, peki bu işlemi yaptıktan sonra bir deepfreeze shadow defender gibi bişey kursam, bir sıkıntı olmaz değil mi?
Bu işlemi yaptıktan sonra, o işlemi yaparsanız; süre limitleri yine geçerli olur. Örneğin 1 yıl sonra yine sistemi açmaya çalıştığında giriş yapamaz.
Ancak bu durumun deepfreeze açık haldeyken değiştirilemeyeceğini de unutmayın. Expires tarihini ileri alıp yeniden başlattığınızda tekrar eski haline dönecektir.

Kapalıyken işlemi yaptıktan sonra, deepfreeze yapıp, 1 yıl sonra süre dolunca, tekrar deaktif edip işlemi tekrar yapmak gerekir anladıgım kadarıyla.
Sıkıntı yok,

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı