Rehber Windows'un çökme durumlarına karşı nasıl önlem alınır?

Merhabalar, bir Windows güncellemesi yaptınız veya temiz bir kurulum yaptınız fakat sonrasında sistemin açılmama olasılığının olduğunu biliyorsunuzdur. Bu konuda, yazılımsal hatalara karşı nasıl önlemler alabiliriz buna değineceğim.
  1. Öncelikle Windows ortamında en basit önlemlerden bir tanesi "Sistem Geri Yükleme" noktasını kullanmak olacaktır. Bu araç ile sistem dosyalarınızı yedekleyip, bir sorun yaşamanız durumunda büyük olasılıkla kurtaracaktır.
  2. Dual Boot ile kullandığınız işletim sisteminin yanına ek bir OS (İşletim Sistemi) kurmak. Windows'unuzun açılmadığı, hata verdiği gibi durumlarda diğer OS'yi açarak, gerekli ihtiyaçlarınızı halledebilir veya verilerinizi kurtarabilirsiniz. Gerek olması halinde buradan format dosyası hazırlayıp sisteminize yeniden kurulum yapabilirsiniz.
  3. Son olarak benim de önerim, elinizde bulunan bir belleğe Linux gibi bir OS yazdırarak sorun yaşamanız durumunda bu bellek ile sistemi açıp, aynı şekilde verilerinizi kurtarıp, isterseniz bunun üzerinden işlerinizi halledebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı