Windows'un gereksiz hantal olması

Ben kendi Linux tecrübelerime dayanarak:

• Kernel zaten muhteşem.
  • Hantal değil.
  • Hızlı.
Kötü özelliklere bakarsak:

• Windows'ta çalışan neredeyse bütün uygulamalar Linux için çalışmıyor.
  • Sürücü desteği yok.
  • Türkçe dil paketleri hiç iyi değil.
  • Terminal başlı başına bir fiyasko.
  • O GB yerine GiB yazılması aşırı kötü.
  • Her açılışta o kod yığını çıkıyor.
  • Sadece Linux yüklü bilgisayarda GRUB menüsü açılıyor. Şaka gibi. 😀
  • Kablosuz ağa bağlamak normal adamı kanser ediyor.

Daha da geliştirilmesi lazım Linux'un.
Sürücü desteği yok mu? Yeni nesil ve eski nesil donanımlarda Linux Windows'un bile önünde iyi çalışıyor. Ağ bağlanmak için şifre girip bağlanıyorsunuz. Terminal deseniz hayat kurtarıcı. Türkçe dil paketlerinde herhangi bir sorun görmedim. Köşede bir yerde hadi belki olabilir de apply gibi basit bir kelimenin de anlamını bilmiyorsanız sorun biraz siz de gibi geliyor. Windows'da çalışan çoğu yazılım ve oyun kimi zaman Windows'dan daha iyi çalışıyorlar. Açılışta kod yığını derken orayı da anlamadım. Linux Mint gibi dağıtımlarda bu olay yok ve olduğunu farz etsek ne zararı var açılırken neler olduğunu görüyorsunuz işte sorunu gene anlamadım. GRUB konusunda ne demek istediğinizi anlamadım onun yerine systemd'yi GRUB'a alternatif kullanabilirsiniz.

Dostum düzgün bir sebep söyle diyoruz. Yazdıkların tamamıyla yanlış anlam veremiyorum doğrusu, Linux kullanmaya Arch veya Gentoo ile falan mı başladınız. Garip garip sebepler sunuyorsunuz bir gün yaşamadığım sorunlar. Terminal kullanımı da şart değil. Bir tanıdığımın arkadaşının çocuğu daha 9 yaşında bilgisayarında Linux kurulu paşalar gibi kullanıyor. Yaptığınız fanboyluktan öte bir şey değildir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı