Program gelistiricileriyle alakali degil deyip yine yazilimlarin sorunlarindan bahsetmissin.Sadece program geliştiricileriyle alakalı değil. Ben Windows üzerinde aynı mikrofonla bu kadar dipses problemi yaşamıyorum. 2 güne nasıl hantal çöp oluyor olabilir, onu bile anlamıyorum. Son yaptığım temiz kurulum üzerinden 1 yıl geçti. Sistemim ilk gün kurduğum gibi tabii ki çalışmıyordur ama dual boot olarak sistemde kurulu olan Endeavour ile de hız açısından bir fark hissetmedim. Ki sistemimin epey dolu olduğunu belirtmemde fayda var. 3. parti yazılımlardan faydanlanmayı seviyorum, dolayısıyla pek çok yardımcı yazılımla dolu bilgisayarım. Uzaktan pc'ye klavye mouse olarak telefonla kontrol etmek içni yazılımlar gibi.
Kde-connect arastir bakalim dedigin yapilabiliyormuymus?
Dediklerim hakli olsada olmasada zaten yine Linux'u kotuleyeceksin buyuk ihtimal.Hayır. En baştan bol resimli haklı nedenlerle Windows'u gömmeni istiyorum şuan.
Dediklerinde haklı isen bak lisansa aldırmayacağım, direkt Linux kuracağım. Ha beğenir miyim bilmiyorum.
Ama bana Linux'u ölümüne savunan biri kullanmayı da öğretmeli.![]()
Windows kapali kaynak, arkada ne yaptigi belli mi? Senin paranla satin aldigin bilgisayar tamamen senin olmali, Microsoft'un degil.
İki uc gune hantallasip cop oluyor zaten, temizlikmis suymus buymus bos isler. İse yaradigi falan yok. Her guncellemede dahada kotuye gidiyor ve microsoft'un gereksiz programlariyla dolup tasiyor sistem.
Hatalardan bahsetmeye gerek yok zaten, en kucul seyde mavi ekran. Linux'da bir kere bile kernel panic almadim (Bile bile yaptiklarim haric).
Guvenlik. Tamam Linux windows'dan daha az kullanildigi icin virusler daha cok windows'a gore yaziliyor, bunu kenara birak ve windows'un guvenlik aciklarina bak. Linux'a gore cok daha fazla guvenlik acigi var windows'da. Zaten microsoft arkadan goturuyor verileri siz farkinda olmadan.
Ozgurluk. Windows'da microsoft ne isterse onu kullanirsin, kendi yaptiklari tarayici olan edge'i kullanman icin milyar tane reklam gosteriyor. Bilgisayari her acisinda sunu kullan, suna abone ol, sunu satin al diye sacmaliklar cikartiyor. Linux'da boyle degil. Sunu kullanacaksin kardes diye bir sey yok penceredeki gibi.
Paket yoneticisi vb. seyleri yazmiyorum zaten ama isterseniz yazarim
Hahaha! Daha mesajimi gondermeden yine Linux'u gommeler basladi.