Windows'un korsan olup olmadığını nasıl anlarım?

thelonelyisland

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
PC'yi topladıktan sonra montajı yapan arkadaş Windows 11 kurulumu da yaptı. Akabinde kontrol ettiğimde aşağıda görülebileceği üzere lisanslı görünüyor;

Ekran görüntüsü 2022-11-02 192632.jpg

2.jpg

Lakin ben lisanslama yapmadım. Komple sistemi de sıfır almıştım. Montajı yapan kişiyle görüştüm lakin üzerinden birkaç ay geçtiği için emin olamıyor.

Korsan Windows kullanmak istemiyorum. Gerekirse internet üzerinden key satın alıp o şekilde kullanmak istiyorum. O nedenle Crack'li bir Windows olup olmadığını kontrol etmemin bir yolu var mı? Çünkü mevcut durumda Crack'li bir Windows ise tüm bilgilerimin dışarı çıkıp çıkmadığına emin olamıyorum. Ayrıca lisanslı Kaspersky Internet Security kullanıyorum ve KMS ile başlayan bir dosya ile ilgili uyarılar veriyor.

PC'yi topladıktan sonra montajı yapan arkadaş Windows 11 kurulumu da yaptı. Akabinde kontrol ettiğimde aşağıda görülebileceği üzere lisanslı görünüyor;

Eki Görüntüle 1600641

Eki Görüntüle 1600642

Lakin ben lisanslama yapmadım. Komple sistemi de sıfır almıştım. Montajı yapan kişiyle görüştüm lakin üzerinden birkaç ay geçtiği için emin olamıyor.

Korsan Windows kullanmak istemiyorum. Gerekirse internet üzerinden key satın alıp o şekilde kullanmak istiyorum. O nedenle Crack'li bir Windows olup olmadığını kontrol etmemin bir yolu var mı? Çünkü mevcut durumda Crack'li bir Windows ise tüm bilgilerimin dışarı çıkıp çıkmadığına emin olamıyorum. Ayrıca lisanslı Kaspersky Internet Security kullanıyorum ve KMS ile başlayan bir dosya ile ilgili uyarılar veriyor.

Montajı yapan kişi bence korsan yapmıştır yoksa nasıl Windows aktif olacak.
Bu yöntemi dener misin?

Kesin kurtulma yöntemi temiz kurulum yapmak ve internetten adlığın OEM keyi aktif etmek.

Bu yöntemi dener misin?

Kesin kurtulma yöntemi temiz kurulum yapmak ve internetten adlığın OEM keyi aktif etmek.
Tamamdır hocam bunu deneyeceğim sağolun bakayım bir var mı KMS.

Bu yöntemi dener misin?

Hocam nasıl aktif olmasın? İnternetteki 20 30 TL'lik çalışan keylerden alıp koymuştur?

Eki Görüntüle 1600641

Eki Görüntüle 1600642

Antivirüs karantina dosyalarını paylaşır mısın?

Antivirüs karantina dosyalarını paylaşır mısın?
Hocam karantinada dosyam yok çünkü uyarı veren dosyayı "istisnalar" kısmına eklemiştim. Altta da dosya adını paylaşıyorum;

1.jpg 2.jpg 3.jpg

Ayrıca bahsettiğiniz linkteki işlemi yaptım. CMD'ye yönetici olarak girdim ve slmgr -dlv kodunu yazdım, çıkan sonuç aşağıdaki gibi;

4.jpg

En altta KMS falan yazmıyor. Bu ne anlama geliyor? Kafam çok karıştı madem KMS yok neden Kaspersky virüs olarak algıladı ki?

Sistemin de korsan Windows etkinleştirilmeye çalışılmış kullandığın Retail key muhtemelen bu programdan çıkmış. En temizi sisteme format at ve temiz kurulum yap internetten alacağın OEM keyi de kurulum esnasında aktif et.

Sistemin de korsan Windows etkinleştirilmeye çalışılmış kullandığın Retail key muhtemelen bu programdan çıkmış. En temizi sisteme format at ve temiz kurulum yap internetten alacağın OEM keyi de kurulum esnasında aktif et.
Öyle yaptım hocam bu vesileyle de W11’den W10’a geçmiş oldum sorunum çözüldü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı