Windows'un Linux'tan daha stabil olduğu gerçeği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beni tirmalayan şey binlerce Linux distrosu olmasi. Bunlarin icinde kullanicisi az testing fazi gucsuz bir dunya dagitim var. Bu dagitimlarin kernel disinda stabil olmasini bekleyemezsin zaten. Bir de Windows kullanicilarinin kafasinin icindeki isletim sistemi kavrayisi bu Linux'un dogasina tamamen ters bir şey. Gunluk hayatta karsilasip bug diye adlandirilan bircok şey kullanici hatasi ve konfigurasyon eksikliginden baska hiçbir şey degil. Sonucta kimseye odeme yapmiyorsunuz bu isletim sistemlerini kullanirken. Birinin oturup isletim sistemini sizin zihninizi okuyarak ve ihtiyaciniz olan konfigurasyonu yaparak hazirlamasi mumkun degil. Bol bol user intervention gerekecek Linux kullanirken. Newbielerin bol bol yaptigi bir hatadir Windows ile Linux'u dogrudan karsilastirip karsilastigi her seye bozuk demek. Elmayla armutu karsilastirinca boyle komik duruma dusuyor insanlar.

Xfce mi?
GNOME KDE tamam da Xfce çok basit eski duruyor.
GNOME da yeni çıkan sürümler eski eklentileri desteklemiyor. Bir sürü hata veriyor.
KDE plazma az çok iyi ama Arch +KDE kullanmıştım @WeFunk CPU kullanımı yüzde 30'du.
Windows'ta yüzde 5 ile yüzde 6 arasındaydı.
Tabii ki diyebilirsin Xfce'ya da daha basit bir masaüstü kullan diye ama ben KDE kullanmak istiyorum sirf bir masaüstü kullanıyorum diye yüzde 30 CPU kullanmamalı.

@513426 Debian?
@K.Makise 10 saat güncelleme süresi mi?

Deneyimlediğim kadarıyla, en stabil masaüstlerinden biri Xfce, KDE ve diğerleri ne kadar güzel olursa olsun düzgün çalışmıyor, buglar ve sorunlar çok. Ancak uygun ortamı ve dağıtımı seçerseniz çok daha iyi sonuç alırsınız. Yıllardır Windows kullanan biri olarak söyleyeyim, Linux ile karşılaştırılamaz bile. Dual boot yaparım, bazen sadece birkaç oyun için Windows'a giriyorum, ama genel performans olarak Linux'u tercih ediyorum. Xfce'nin eskiliği meselesine gelirsek, özelleştirmeyi bilmiyorsan her masaüstü kötü gelir. Birkaç tema kurup yeniden bir bak istersen.

Deneyimlediğim kadarıyla, en stabil masaüstlerinden biri Xfce, KDE ve diğerleri ne kadar güzel olursa olsun düzgün çalışmıyor, buglar ve sorunlar çok. Ancak uygun ortamı ve dağıtımı seçerseniz çok daha iyi sonuç alırsınız. Yıllardır Windows kullanan biri olarak söyleyeyim, Linux ile karşılaştırılamaz bile. Dual boot yaparım, bazen sadece birkaç oyun için Windows'a giriyorum, ama genel performans olarak Linux'u tercih ediyorum. Xfce'nin eskiliği meselesine gelirsek, özelleştirmeyi bilmiyorsan her masaüstü kötü gelir. Birkaç tema kurup yeniden bir bak istersen.
Haklısınız hocam bu konuda KDE ve xfce iyidir.
Yanlız xfce basit kalıyor herne kadar özelleştirilmiş olsada.
Işlevsellik konusunda KDE tercih ederim.
Oyun oymak gibi bir amaç varsa daha az ram tüketen iceWm var o daha iyi.

Microsoft'un servisleri güncelemeleri sistemi yorar ama saf Windows yani servislerden arınmış bir Windows en hafif linux dağıtımında iyi performans gösterdiğini gördüm.
Bir linux dağıtımın çok ram tüketmesi onu iyi yapmıyor.

Tabiki göreceli olabilir , linuxu severim ama bir şeyler eksik gibi geliyor.

Beni tirmalayan şey binlerce Linux distrosu olmasi. Bunlarin icinde kullanicisi az testing fazi gucsuz bir dunya dagitim var. Bu dagitimlarin kernel disinda stabil olmasini bekleyemezsin zaten. Bir de Windows kullanicilarinin kafasinin icindeki isletim sistemi kavrayisi bu Linux'un dogasina tamamen ters bir şey. Gunluk hayatta karsilasip bug diye adlandirilan bircok şey kullanici hatasi ve konfigurasyon eksikliginden baska hiçbir şey degil. Sonucta kimseye odeme yapmiyorsunuz bu isletim sistemlerini kullanirken. Birinin oturup isletim sistemini sizin zihninizi okuyarak ve ihtiyaciniz olan konfigurasyonu yaparak hazirlamasi mumkun degil. Bol bol user intervention gerekecek Linux kullanirken. Newbielerin bol bol yaptigi bir hatadir Windows ile Linux'u dogrudan karsilastirip karsilastigi her seye bozuk demek. Elmayla armutu karsilastirinca boyle komik duruma dusuyor insanlar.
Binlerce dağıtım var doğru ana dağıtımları saydığımızda sayı 10 a düşer.

Son düzenleme:
Haklısınız hocam bu konuda KDE ve Xfce iyidir.
Yalnız Xfce basit kalıyor herne kadar özelleştirilmiş olsa da.
Işlevsellik konusunda KDE tercih ederim.
Oyun oymak gibi bir amaç varsa daha az RAM tüketen icewm var o daha iyi.

Microsoft'un servisleri güncelemeleri sistemi yorar ama saf Windows yani servislerden arınmış bir Windows en hafif Linux dağıtımında iyi performans gösterdiğini gördüm.
Bir Linux dağıtımın çok RAM tüketmesi onu iyi yapmıyor.

Windows serisleri arındırsanız bile uzun vadede zombiye dönüşüyor bende Ghost Spectre kullanıyorum ayrıca çoğunuda denedim kendimde bazı servisleri kapatıyorum az RAM kullandığı için daha iyi demedim zaten genel olarak dedim hele hele depolama alanınız dolarsa daha kötü bir deneyiminiz oluyor kapatmak açmak bile eziyet oluyor sistem çok yavaş kalıyor özgürlük olsun çeşitlilik olsun hızlılık olsun sıkılınca değişik şeyler deneyebilme imkanı olsun birçok şey sunuyor. Tabii çoğu uygulamanın optimizasyonu kötü Linux'da daha kötü olabiliyor bazıları.

Her iki sistemin kendince artık ve eksileri var. Ama tabii Linux daha stabil. Dünya'da ki serverların %90'ı falan hep Linux.

Serverlarda Linux kullanılıyor çünkü beleş.

Sadece beleş olduğu için değil.

Sunucu ortamlarında, Linux genellikle istikrarı, güvenliği ve daha düşük ek yükü nedeniyle tercih edilen işletim sistemidir ve bu da onu büyük miktarda isteği verimli bir şekilde yönetmesi gereken sunucular için ideal hale getirir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı