- Makaleler
- 1
Bence de gunluk kullanimda Windows iyi degil.Günlük kullanımda bence iyi değil hocam.
Bence de gunluk kullanimda Windows iyi degil.Günlük kullanımda bence iyi değil hocam.
Hocam siz biraz ekstrem koşulları seviyorsunuz amaBence de gunluk kullanimda Windows iyi degil.
Dünyadaki sunucuların Linux neden kullanıyor demek, dünyadaki yüzde 80 PC'lerin neden Windows kullanıyor demekle aynı. Bizim sunucuyla işimiz yok, biz kişisel bilgisayarla işimiz var.
Denemek hakkiyla Linux kullanmak icin yeterli bir efor degil.
Tamam ama bak mesela Eclipse programı Linux çok kötü UI'a sahip oluyor. Unity3D'de sürükle bırak çalışmıyordu ve Unity3D aşırı laglı, glitchli idi.Onu bilemeyiz işte. Bakınız @Bayram Tempest sizin Windows bilginiz kadar ben bilmiyorumdur, çünkü Linux'la büyüdüm diyor. Siz Windows'la büyüdünüz diyor.
Sürekli sunuculardan örnek veriliyor ya bunun pek önem arz etmediğini belirtim.O arguman stabilite konusu acildigi icin sunuluyor. Linux denildigi zaman Kernel akla geliyor ve stabil olmasaydi sunucularda 1. tercih olmazdi demeye calisiliyor ki gayet mantikli.
Cogunluk Windows'u kullanimi ve erisimi daha kolay oldugu icin kullaniyor tarzi ayri bir arguman da uretilebilir. Ama bu konu zaten stabiliteyle alakali. Pazar payi ile degil.
Sürekli sunuculardan örnek veriliyor ya bunun pek önem arz etmediğini belirtim.
Mükemmel şekilde baltayı kendinize vuruyorsunuz. GNU/Linux gibi açık kaynaklı bir sistemde bir şirket veya topluluğun bunu yapması imkansız. Yaparlarsa forklar ve öyle olmayan bir hâlde devam ettirebiliriz. Kendi dediğin şeyle Windows'u koruduğunu sanıyor ama kötülüyorsun.Windows 10 son güncelemede yavaşlatıldı
Merhaba, tüm söylediklerinizi çürütmek için yeterli. Kendi argümanınızı çürütmüşsünüz zira stabil deneyim için ayarlama uğraşına girmeniz gerekiyorsa demek ki Windows stabil değildir.kendi ayarlarımı da ayarladım
GNU/Linux'ta sunucuyu yeniden başlatma ihtiyacı bile duymadan güncelleyebilirsin. Acemi olmayan birinin sunucu seçiminde GNU/Linux harici seçim yapacağını sanmıyorum. Sunucu konusunda bir kaç ay önce Windows seçenlerin ne kadar hatalı olduğunu görmüş olduk. Tüm sistemler teker teker çöktüğünde aslında ne kadar stabil olduğu kanıtlanmıştı, değil mi?Bende bu konuyu konuşmayı çok sevmem ama şunu da belirtmek isterim. Serverlarda hostinglerde vb. gibi işlerde bile Linux ve Windows aynı performansı ve fiyatı veriyor. Aralarında yok denecek kadar az fark var. Windows'u da modiyelersem gereksiz her şeyi kaldırırsam asıl o zaman karşılaştırılacak bir OS'lar olur. Ama örnek olarak kernel ile Windows 11'i kıyaslarsan zaten gereksiz özelleştirmelerden dolayı kernel daha iyi olur çünkü sadece istediklerini çalıştırıyorsun.
Konumuz popülarite değil, stabilite. Yine yanlış yere çekiyorsunuz. Yukarıda zaten dedim. Popüler olan her şey güzel değildir. Tersini düşünüyorsanız bir kaç saatliğine Filiz Kemal dinlemenizi öneririm, popüler sonuçta iyidir yani.Microsoft pazar payını Linux'a kaptırmaktan korkmuyor çünkü güçlü bir rakip olduğunu düşünmüyorlar.
Linux'ta sistemdeki her şeyi özelleştirebilirsin. Al çekirdeği kendine göre baştan oluştur. Windows'ta yapabileceğin özelleştirme seçenekleriyle Windows'ta yapabileceklerini yarıştıramazsın.Çünkü Linux'ta bir özelleştirme yok. Gerekli gereksiz.
Stabiliteden bahsediyorsan bunu kanıtlamanın en mükemmel yolu 7/24 açık olan sunuculardır. Sunucunun performanslı, sorunsuz, çökmeden çalışması stabiliteyi kanıtlar. Bahsettiğimiz şey Linux'un sunucu konusundaki popülaritesi değil, bahsettiğimiz şey Linux'un sunucu konusunda sorunsuz olduğu için tercih edilmesi.Dünyadaki sunucuların Linux neden kullanıyor demek, dünyadaki yüzde 80 PC'lerin neden Windows kullanıyor demekle aynı. Bizim sunucuyla işimiz yok, biz kişisel bilgisayarla işimiz var.
Orası da alışkanlığa giriyor ki bu laf edeceğim bir şey olmaz. Neye alışıksan günlük kullanımda daha çok rahat edersin. Öyle bir durumda da kendini Linux için zorlamana gerek yok zaten. Windows'ta mutluysan Windows'la kalırsın.Günlük kullanımda biz kullanıcılar için iyi değil demek istedim yani.
Günlük kullanımda bence iyi değil hocam.
Evet, şu an Windows kursam muhtemelen günlük işlerde, ofis yazılımlarında, grafik yazılımlarında zorlanırım. Kısayollara alışık olmadığım için sıfırdan bilgisayar kullanmayı öğrenen birisinden farkım kalmaz.Onu bilemeyiz işte. Bakınız @Bayram Tempest sizin Windows bilginiz kadar ben bilmiyorumdur, çünkü Linux'la büyüdüm diyor. Siz Windows'la büyüdünüz diyor.
Sürekli sunuculardan örnek veriliyor ya bunun pek önem arz etmediğini belirtim.
Her ne kadar Linux'un özgür yazılım topluluğunda çokça övüldüğünü duysam da, Windows kadar stabil ve hızlı olmadığını düşünüyorum. Neye dayanarak bunu söylüyorum? Çünkü birçok Linux dağıtımını deneyimledim ve özellikle Ubuntu dışında kalanlarda belirgin bir yavaşlık hissettim. Ubuntu'yu kullanırken performans ve hız anlamında tatmin edici bir deneyim yaşamama rağmen, diğer dağıtımlarda aradığım hız ve stabiliteyi bulamadım. Arayüzde yaşanan takılmalar, karşılaşılan hatalar ve çözülememiş buglar, bu sistemlerin günümüzde hala geri planda kaldığını düşündürüyor.
Windows'a gelince, her şey olması gerektiği gibi, derli toplu ve kullanıcı dostu. Basit işlemler için saatlerce internette vakit kaybetmiyorsunuz; komut satırına bağımlı kalmak yerine, her şey birkaç tıkla halledilebiliyor. Komut satırını kullanmanın, özellikle yeni kullanıcılar için, büyük bir zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte, gerekli komutları öğrenmek için forumlarda araştırma yapmanız, çeşitli sitelere girip forumlara üye olmanız gerekiyor ki, bu da fazladan bir yük oluşturuyor.
Video oynatmak gibi basit bir işlem için bile Linux'ta tatmin edici bir medya oynatıcı bulmak zor. Var olduğunu söyleyenler olacaktır, ancak Windows'un sunduğu seçeneklerin genişliği ve çeşitliliğiyle kıyaslandığında oldukça sınırlı kalıyor. Eski bilgisayarlar için Linux iyi bir seçenek olabilir, ancak modern ve güncel bir bilgisayarda Windows kullanmamak bana göre büyük bir hata olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.