Windows'un orijinal olduğunu nasıl anlaşılır?

haunT

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, Recep Baltaş'ın videosuna bakıp Rufus üzerinden Windows 10 yükleme videosuna baktım. Her şeyi yaptım, Recep Baltaş'ın verdiği linktem indirdim. Orijinaldir değil mi? Ben bu işlerde acemiyim de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, Recep Baltaş'ın videosuna bakıp Rufus üzerinden Windows 10 yükleme videosuna baktım. Her şeyi yaptım, Recep Baltaş'ın verdiği linktem indirdim. Orijinaldir değil mi? Ben bu işlerde acemiyim de.
Eğer ürün anahatarını girersen, evet.

Orijinaldir siz bir korsan etkinleştirme yapmadıysanız.
Buradan da bakabilirsiniz.

Windows'un kendi sitesinden ISO yazdırmışsanız orijinaldir ama deneme sürümüdür. Onu da oem kodlarla aktif edebilirsiniz.

Cmd'ye aşağıdaki gibi "slmgr /xpr" komutunu yazınız ve Enter tuşuna basınız. Çıkan mesaj ekranında The machine is permanently activated. (Makine kalıcı olarak etkinleştirildi.) yazıyor ise Windows işletim sisteminiz orjinaldir.
Yada bu bilgisayar özelliklerden keyinizin sonunda oem yazıyorsada orjinaldir.

CMD'ye aşağıdaki gibi "slmgr /xpr" komutunu yazınız ve enter tuşuna basınız. Çıkan mesaj ekranında the machine is permanently activated. (makine kalıcı olarak etkinleştirildi.) Yazıyor ise Windows işletim sisteminiz orijinaldir.
ya da bu bilgisayar özelliklerden keyinizin sonunda OEM yazıyorsada orijinaldir.

Sen daha key ne demek onu bilmiyorsun. OEM key yazıyorsa orijinaldir nedir yahu? Retail keyler de var, bunları düşünmüyor musun?

Son düzenleyen: Moderatör:

1 ay sonra sağ altta Windows'u etkinleştirin diye bir şey çıkmassa orijinaldir.

Microsoft'un kendi sitesinde orjinal olmama imkanı var mı sizce? Sadece lisans anahtarı aktif değil.
Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum buradan indirdim Windows 10 sl format attıktan sonra kendisi etkinlestirildi yazıyor sonunda OEM kodu var
Muhtemelen anakartınıza gömülü OEM kod var (anakarta gömülme olayı nasıl oluyor bilmiyorum ama öyle oluyormuş). Yüklediğinizde otomatik olarak etkinleştiriliyor gömülü olunca.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı