Çözüldü Wine ile oyun açıkken bilgisayar kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

706111

Hectopat
Makaleler
1
Wine ile oyun oynadığımda tam ekranda oyun kasmıyor ama mesela tarayıcıya geçince scroll yapıyoruz ve çok kötü kasıyor. Pencere sürüklerken de kasıyor. Eski ve yeni oyunlarda durum böyle. Mesela Fallout New Vegas'ta da durum aynı Marvel's Spider-Man oyununda da.

Sadece Wine yani Windows oyunlarını oynayınca böyle oluyor. Mesela Ryjunix ile RDR Remastered oynuyorum hiç kasmıyor sistem.

Bu neden oluyordur? Nasıl düzeltebilirim? Sanki eksik ayar var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
RE4 oyununu dener misiniz?

RE4'te background FPS ozelligi yok ancak oyunu minimize ettigimde tam olmasa da makul miktarda sistemdeki yuk dusuyor ve sicaklik azaliyor.

Soyle bir şey yapabiliyorsun, MangoHud'a oyunu baslatmadan komut vererek farkli duzeylerde FPS limitlemesi yaptirip bunlarin arasinda gecis yapabiliyorsun. Alttaki komutu yazdiktan sonra istersen sol Shift + F1 tusuyla limitler arasinda gecis yapabiliyorsun.

MANGOHUD_CONFIG=fps_limit=10+0 MANGOHUD=1
Aynen şimdi deme yaptım. Manuel ayarlardan 30 FPS'e kilitledim Xenoblade X oyununu, tarayıcıya geçtiğimde hiç kasmadı. MangoHUD'u yükleyeyim, bu yöntemi kullanayım.

Hatta soyle de yapilabiliyor. ~/.config/MangoHud/MangoHud.conf dosyasinin icine alttaki satiri ekliyorsun.

fps_limit=5+0

Not: Simdi fark ettim 5+0 yerine 0+5 yapmak daha mantikli oyunun yukleme surelerini uzatabiliyor 5 FPS ile baslamasi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı