Wine kurulumu sonrası sistem açılmıyor

• Konuyu başlatan 28371
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 2.173

28371

Centipat
Merhabalar, x86_64 Debian sistemimde aşağıdaki komutları kullanarak Wine kurulumu yapıyorum. Kurulum gerçekleşiyor ve Wine çalışıyor. Ancak sistemi kapatıp yeniden başlatmaya çalıştığımda systemd çıktıları olması gerektiği gibi görünüyor fakat ekrandaki çıktılar temizlenip malum en sol üstte imleç yanıp sönmeye devam ediyor ve oturum açma ekranını getirmiyor. Kısacası sistem tuğla gibi kalıyor öylece. Sürekli yeniden kurmak zorunda kalıyorum işletim sistemini ben de. Bunu nasıl önlerim, sorun ne olabilir?

Kullandığım script şudur:

Bash:
sudo dpkg --add-architecture i386
sudo apt-get update
sudo apt-get install wine wine64 wine32:i386
sudo apt-get install winetricks

Dedikleriniz saçma gerçekten. Başka bir şey yapmışsınız ki sistem açılmıyor. Wine kurup sistemi çöken ilk kez gördüm. TTY yöntemini biliyorsunuzdur herhalde; CTRL + ALT + F2 yaparak farklı bir tty ekranına geçiş yapılabilir. Systemd'den sonra girilebilmesi gerekli.

Dedikleriniz saçma gerçekten. Başka bir şey yapmışsınız ki sistem açılmıyor. Wine kurup sistemi çöken ilk kez gördüm. TTY yöntemini biliyorsunuzdur herhalde; CTRL + ALT + F2 yaparak farklı bir tty ekranına geçiş yapılabilir. Systemd'den sonra girilebilmesi gerekli.

Kernel güncellemesi yapmıştım fakat bundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. TTY değiştirip değiştiremediğimi denemek için ve gözden kaçırmış olabileceğim bir şeyler olabileceğinden şüphelenip tekrardan Wine'ı kurdum. Kurulum sırasında şöyle bir uyarı ile karşılaştım, problem ile ilgisi olabilir mi? Söylenen komutu çalıştırmalı mıyım?

ASP.net:
Warning: The unit file, source configuration file or drop-ins of systemd-timesyncd.service changed on disk. Run 'systemctl daemon-reload' to reload units.
Removing user `systemd-bus-proxy' ...
Warning: group `systemd-bus-proxy' has no more members.

Kernel güncellemesinin buna neden olacağını sanmıyorum. APT işlemleri yürütürken kestiyseniz dosyalar bozulmuş olabilir. APT uygulamayı kurmanın yanı sıra ayarlarını da yapar, systemd ve initramfs gibi şeyler de çalışır.

Bu uyarı bilgisayar açıkken systemd servislerinde düzenleme yapıldığında çıkar. Komutu girdiğinizde değişen servisleri önbelleğe alır, yeniden başlatmak aynı etkiye sebep olur.

Kernel güncellemesinin buna neden olacağını sanmıyorum. APT işlemleri yürütürken kestiyseniz dosyalar bozulmuş olabilir. APT uygulamayı kurmanın yanı sıra ayarlarını da yapar, systemd ve initramfs gibi şeyler de çalışır.

Bu uyarı bilgisayar açıkken systemd servislerinde düzenleme yapıldığında çıkar. Komutu girdiğinizde değişen servisleri önbelleğe alır, yeniden başlatmak aynı etkiye sebep olur.
Şuanda yine aynı problemi yaşıyorum. Farklı bir TTY'ye geçip oturum açtım metin tabanlı ekranda. Aynı zamanda yeniden başlatma öncesi bahsedilen komutu girdim. Dediklerinize göre APT'yi nasıl düzeltebilirim?

Kod:
dpkg-reconfigure lightdm
systemctl restart lightdm
Bu şekilde bir daha çalıştırmayı dener misiniz? Root olarak çalışması lazım, ilk komut eğer sistemde başka ekran yöneticisi yoksa direkt çalışacak, varsa hangisini seçmek istediğinizi soracak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı