Wine kurulumu sonrası sistem açılmıyor

• Konuyu başlatan 28371
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 2.167

28371

Centipat
Merhabalar, x86_64 Debian sistemimde aşağıdaki komutları kullanarak Wine kurulumu yapıyorum. Kurulum gerçekleşiyor ve Wine çalışıyor. Ancak sistemi kapatıp yeniden başlatmaya çalıştığımda systemd çıktıları olması gerektiği gibi görünüyor fakat ekrandaki çıktılar temizlenip malum en sol üstte imleç yanıp sönmeye devam ediyor ve oturum açma ekranını getirmiyor. Kısacası sistem tuğla gibi kalıyor öylece. Sürekli yeniden kurmak zorunda kalıyorum işletim sistemini ben de. Bunu nasıl önlerim, sorun ne olabilir?

Kullandığım script şudur:

Bash:
sudo dpkg --add-architecture i386
sudo apt-get update
sudo apt-get install wine wine64 wine32:i386
sudo apt-get install winetricks

Kod:
dpkg-reconfigure lightdm
systemctl restart lightdm
Bu şekilde bir daha çalıştırmayı dener misiniz? Root olarak çalışması lazım, ilk komut eğer sistemde başka ekran yöneticisi yoksa direkt çalışacak, varsa hangisini seçmek istediğinizi soracak.

Maalesef yine aynı sonucu alıyorum.

Yine aynı maalesef.
Kaldırıp kurmayı deneyelim, ilk başta bunu yazacaktım ancak uzun süreceğini düşündüğümden olmazsa bir sonraki adım olarak düşünmüştüm, bu komutların root yetkisi ile çalıştırılması gerekli;

Kod:
apt purge lightdm
apt autoremove
apt install lightdm

Kaldırıp kurmayı deneyelim, ilk başta bunu yazacaktım ancak uzun süreceğini düşündüğümden olmazsa bir sonraki adım olarak düşünmüştüm, bu komutların root yetkisi ile çalıştırılması gerekli;

Kod:
apt purge lightdm
apt autoremove
apt install lightdm

Maalesef dostum yine devam ediyor. Bu komutları birkaç kez daha denedim ve yeniden başlattım ancak devam ediyor hala. Bu durum canımı sıkmaya başladı, ilk defa böyle bir şey ile karşılaşıyorum sizin gibi.

Maalesef dostum yine devam ediyor. Bu komutları birkaç kez daha denedim ve yeniden başlattım ancak devam ediyor hala. Bu durum canımı sıkmaya başladı, ilk defa böyle bir şey ile karşılaşıyorum sizin gibi.
systemctl status lightdm komutunu çalıştırır mısınız? Bir ne olduğuna bakalım, ne sıkıntı var. Büyük ihtimal uzun bir çıktı verecek, fotoğraf çekmeniz gerekebilir.

Çıktı şu şekildedir:

Kod:
lightdm.service - Light Display Manager

Loaded: loaded (/lib/systemd/system/lightdm.service: indirect; vendor preset: enabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Sat 2023-01-14 13:44:47 +03; 7min ago
Docs: man:lightdm(1)
Process: 689 ExecStartPre=/bin/sh -c [ "$(cat /etc/X11/default-display-manager 2>/dev/null)" = "/usr/sbin/lightdm" ] (code=exited), status=0/SUCCESS)
Process: 691 ExecStart=/usr/sbin/lightdm (code=exited, status=1/FAILURE)
Main PID: 691 (code=exited, status=1/FAILURE)

Systemd yapması gerekeni yapmış ama lightdm bir şey yüzünden çalışmıyor. X ile ilgili paketler eksik olabilir, emin değilim. Ben Cinnamon arayüzünü kurmayı tavsiye ederim, X bağımlılıklarına kadar birçok bağımlılık cinnamon paketine ekli. Sonrasında silersiniz.

Kod:
apt install cinnamon

Son düzenleme:
Systemd yapması gerekeni yapmış ama lightdm bir şey yüzünden çalışmıyor. X ile ilgili paketler eksik olabilir, emin değilim. Ben Cinnamon arayüzünü kurmayı tavsiye ederim, X bağımlılıklarına kadar birçok bağımlılık cinnamon paketine ekli. Sonrasında silersiniz.

Kod:
apt install cinnamon

Peki LightDM olmadan Cinnamon'u nasıl başlatabilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı