10 gün önceye kadar aynı dosyayı açınca hiçbir sorun yoktu.Win-rar gibi sıkıştırma programları anlık olarak CPU'nun tümünü kullanmaya meğilli oluyorlar. Bende de sıkıştırılmış dosyalar açılırken işlemci kullanımı %100'e çıkabiliyor ama sistemde donma olmuyor genel donanım özellikleri nedeniyle sanırım. Laptopta özellikle işlemci ısısında da anlık zıplama oluyordur. Bundan kaynaklı darboğaz gibi bir şey yaşıyor olabilirsiniz.
bu yeni oldu ve gitmiyor konuda epey ayrıntılı bilgi verdim ve hayır CPU o anda bile sadece 56 görüyor.
denedim konuda da biraz geç ekledim ama belirttim alternatiflerde de aynı problem devam ediyor.Peki WinRAR dışında başka bir .zip açma uygulaması denediniz mi? 7Zip uygulaması kurup tekrardan kontrol edin eğer sorun devam ediyorsa sorunun disk kaynaklı olabileceğinden şüpheliyim. Sorunun devam etmesi halinde CrystalDiskInfo uygulaması aracılığıyla sağlık durumunu kontrol edin.
![]()
CrystalDiskInfo
About CrystalDiskInfo A HDD/SSD utility software which supports a part of USB, Intel RAID and NVMe. Aoi Edition Standard Edition Shizuku Edition Kurei Kei Edition Download System Requirements OS Windows XP/Vista/7/8/8.1/10/11Windows Server 2003/2008/2012/2016/2019/2022/2025 Architecture...crystalmark.info