Wish clause ile ilgili cümle oluşturma

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Herkese selam. İngilizceden performans ödevi olarak 10 cümle yazmamızı istiyor öğretmenimiz. Hayatımızdaki pişmanlıklar ile ilgili wish clause yapısını kullanarak cümle yazacağız. Yazdığım cümleler doğru mu diye buradan size sormak istedim.

• I wish I hadn’t eaten so much cake in the my cousin’s wedding
  • I cycled in the street and I was fall of the bike. I wish I hadn’t cycled in the street.
  • I didn’t get up on time and i was late the lesson. I wish I had get up on time.
  • I wish I had buy a PSP in my childhood.
  • I wish someone had told me that way is the wrong way.
  • I wish I had taken dad’s advise » burada taken mi kullanmalıyım yoksa listened mı
  • I wish I hadn't lost my pen.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
  • I wish I hadn’t eaten so much cake at my cousin’s wedding
  • I cycled in the street and fell of the bike. I wish I hadn’t cycled in the street.
  • I didn’t get up on time and i was late for the lesson. I wish I had got up on time.
  • I wish I had bought a PSP in my childhood.
  • I wish someone had told me that way is the wrong way. --> burada that 'my' way de olabilir, bir kaç kişiye daha soracağım.
  • I wish I had listened dad’s advise.
  • I wish I hadn’t lost my pen.
Dedikleriniz doğrultusunda tekrar yazdım, çok teşekkür ederim. 3 cümle daha kaldı, onları da yazdıktan sonra burada doğrulatırım.

• I wish I hadn’t eaten so much cake at my cousin’s wedding
  • I cycled in the street and fell of the bike. I wish I hadn’t cycled in the street.
  • I didn’t get up on time and i was late for the lesson. I wish I had got up on time.
  • I wish I had bought a PSP in my childhood.
  • I wish someone had told me that way is the wrong way. --> burada that 'my' way de olabilir, bir kaç kişiye daha soracağım.
  • I wish I had listened dad’s advise.
  • I wish I hadn’t lost my pen.
Dedikleriniz doğrultusunda tekrar yazdım, çok teşekkür ederim. 3 cümle daha kaldı, onları da yazdıktan sonra burada doğrulatırım.
Rica ederim ne demek. İstediğiniz gibi sorabilirsiniz. 🙂
I wish I had listened dad’s advise.
Şurda dad kelimesinden önce my ekleyin bence. Babamın tavsiyesini keşke dinleseydim demek istediyseniz burada my kelimesinin olması mantıklı olur.

Rica ederim ne demek. İstediğiniz gibi sorabilirsiniz. 🙂

Şurda dad kelimesinden önce my ekleyin bence. babamın tavsiyesini keşke dinleseydim demek istediyseniz burada my kelimesinin olması mantıklı olur.

Bazı yerlerde denk gelmiştim babamın demek için dad's kullanılabiliyordu. Ancak dediğiniz gibi yapsam daha doğru olur en azından öğretmenin yanlış anlama olasılığı olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı