Witcher 3 eskiden 100 FPS'ken artık 80 FPS oluyor

İşletim sistemi
Windows 11

Dark Dean

Hectopat
Makaleler
1
RAM
16 GB
Ekran kartı
Rx 6700 XT
Anakart
Msi Mpg b550 Gaming Plus
İşlemci
R5 5600
Merhaba dostlar. Daha önce bu sistemle Ultra ayarlarda 100+ FPS aldığım oyundan artık alamıyorum. Diyalog esnasında ve sonrasında donmalar yaşıyorum. AFMF ve anti lag bir işe yaramıyor sanki. İkisi açıkken diyalog ve sonrasında 80 FPS oluyor. Sadece anti Lag'da 50 FPS olduğu bile oldu. Ekran kartı güncel. Ayarları yüksek yapmama rağmen böyle. Overclock yapmıyorum yapmak istemiyorum. Ekran kartı driver kaldırıp tekrar kurdum sonuç aynı. Oyunu bitiremediğim için Next gen oynayamıyorum.
Ne yapmam gerek? Adrenalin Edition üzerinden ne ayar yapmalıyım?

Oyunun dosya doğrulamasını yaptın mı?

Hayır. Çünkü hiçbir dosyayı silmedim ya da eklemedim.

NVIDIA hairworks açık mı? Reddit'te screen space reflections yükseğe ayarlı iken FPS düşmesi yaşayanlar olmuş. Ona da bir bakın.

Ne yazık ki NVIDIA ayarları kapalı.

Dereceler ne durumda?

Sıcaklığı tam hatırlamıyorum. Ama %99 GPU kullanıyor. Aşırı bir kullanım yok CPU tarafından maksimum 60,70 derece sıcaklık görüyor CPU.

Hayır. Çünkü hiçbir dosyayı silmedim ya da eklemedim.

Ne yazık ki NVIDIA ayarları kapalı.

Sıcaklığı tam hatırlamıyorum. Ama %99 GPU kullanıyor. Aşırı bir kullanım yok CPU tarafından maksimum 60,70 derece sıcaklık görüyor CPU.

Söylediğim diğer ayara baktınız mı, Screen Space Reflections (türkçesini hatırlamıyorum)? Onu yüksekten düşüğe çekince bayağı bir FPS artışı yaşayanlar olmuş.

Söylediğim diğer ayara baktınız mı, screen space reflections (türkçesini hatırlamıyorum)? Onu yüksekten düşüğe çekince bayağı bir FPS artışı yaşayanlar olmuş.

Ekran alanı yansıması anlamına geliyor. Bir bakacağım. Ama bundan önce sadece dikey senkronizasyon ve V-Sync ayarını kapattım. Başka hiçbir ayara karışmadan yüksek değerde FPS alıyordum. Ultra ayarlarda yüksek aldığım FPS yüksek ayara çekmeme rağmen rezil durumda. Adrenalin Edition'a hiçbir ayar yapmadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı