Witcher 3 hikayede anlamadığım noktalar

Fırat Kavak

Hectopat
Katılım
25 Şubat 2021
Mesajlar
138
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaslar merhaba. Seriye direkt üçüncü oyunla başladım. 1 ve 2. Oyunun hikayesini çok az biliyorum. Hikayeye hakim olanlara sorularım şunlar (istediğim cevapları internette bulamadım)
1. İlk oyun, ikinci oyun ve 3. Oyun hangi yıllarda geçiyor? Çünkü ilk oyun hikayesi öncesinde Ciri, Rivia'da olan çatışmada Geralt ve Yennefer'i ışınlayarak kurtarıyormuş. Ciri kac yaşındaydı ki daha o zamanlarda ışınlanma yeteneğini kullanabiliyor? (Ve bildiğim kadarıyla Ciri, 3. Oyundayken 20'li yaşlardaymış)
2. Madem Ciri Kadim Kan'a sahip, neden Vahsi Av anne babasının peşinde değil? Ne oldu da Ciri bu kadar önemli? Ciri olmasa olmuyo mu?
3. Nilfgaard neden Cintra krallığına savas açıyor?
4. Geralt, gerçekten de Rivia'lı olmamasına rağmen, neden Rivia'daki çatışmada orda bulunuyor? Tek sebebi yardım etmek mi?

Sorduğum sorular oyun hikayesinin mantığına ters düşüyorsa, cahilliğime verin. Fakat şu soruların cevabı olmadan hikaye bana çok eksik geldi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Witcher'ın son kitabı Gölün Hanımı'nda Geralt 1268 yılında ağır yaralanıyor, Ciri kayboluyor falan filan öyle kitap bitiyordu. Oyunlar arasında da büyük bir zaman farkı yok. Witcher 3 1272'de geçiyor, yani ortalama Witcher 1'de 1270 civarında geçiyor diyebiliriz ki zaten Witcher 1 ve 2. oyun arasında zaman farkı çok çok az, hikayeler birbirlerine çok yakın noktada başlıyor.

Diğerlerinden emin değilim.
 
Gazamız mübarek olsun.Kendi anladığım ve bildiğim şekilde anlattım.Yanlışlar olabilir.Kb.
1)Rivia katliamında Geralt'a dirgeni(Ayrıca Ciri'nin 3 başlı birşey ile ölme kehaneti ortaya çıkıyor.) saplıyorlar.Geralt kanlar içinde kalıyor.O sırada Ciri, Triss ve Yen ile ortama geliyor.Yennefer Geralt'ı o halde görünce tüm tuşlara basarcasına büyü yapmaya başlıyor.Tabi bu büyüler işe yaramıyor ve Yen'in gücü tükeniyor ölme noktasına geliyor.Bu sırada Ciri Unicorn'u ile bağlantı kuruyor ve Geralt ile Yen'i alıp ışınlanıyor.

>Witcher 1 -1270-1271

> Witcher 2 -1271

> Witcher 3 -1272

Yanlış bilmiyorsam 2. oyunla 3. Oyun arasında 6 ay var.

2) Pavetta(Ciri'nin annesi) Elder Blood soyunun taşıyıcılarındandı. Elder Blood(Kadim Kan) taşıyıcısına güçlü büyü yeteneği ve dünyalar arasındaki engellerin üstesinden gelme yeteneği verir(Kim böyle bir güç istemez ki?). Bu hediye hem bir nimet hem de bir lanettir, çünkü hem kurtuluş olabilir hem de zorlu silahlara dönüşebilir. Ciri de bu geni taşıyordu.Ciri'nin soyağacına baktığımızda Atası olarak Lara Dorren'i de görürüz.Ayrıca Babası Emhry'dir.Pavetta öldüğü için ztn olmaz.Emhry'de ztn şartları karşılamıyor.Elde Ciri kalıyor.

3)1263'te, Nilfgaard İmparatorluğu'nun Amell Dağları'na doğru genişlemeye devam etmesinden sonra, İmparator Emhyr var Emreis, *Cintra krallığından başlayarak Kuzey'in tam ölçekli istilasına* başlamıştır.(1.Kuzey Savaşı)

4)Geralt Rivialı değildir lakin gerçek bir Rivialı gibidir.Hatta o kadar benimsemiş ki Rivialı aksanıyla konuşuyordu.Ayrıca Rivia katliamında insan olmayanlara karşı(Zoltan'da burdaydı) linç girişimi vardı.Geralt insan olmayanları korumak istedi.Bu olaya witcher 3'te bir atıf vardır.Askerden kaçmış bir adamı linç etmek isteyen bir adamı kurtarıp ''Linç kalabalığından nefret ederim.'' diyorduk.
 
Arkadaşlar güzel noktalara değinmişler ben de bir iki ekleme yapmak isterim. İmparator Emhyr'in Cintra'ya saldırmasının sebeplerinden birisi kızı Ciri'yi ele geçirmek ve hamile bırakmaktır. Oyunda Emhyr'in Ciriyi araması çok daha naif anlatılıyor ama kitaptaki gerçek bu. Geraltın Rivia meselesi ise tesadüf eseridir ve 2 ordu arasında kalarak bir seçim yapar. Kitapta adı sıkça geçen Cahir* ile Nilfgaard'la Rivia safında savaşır ve sonucunda Lyria ve Rivia kraliçesi Meve Geralt'a gerçekten "Rivia'lı Geralt" şövalye unvanını verir, kaderin cilvesi Geralt'ın peşini hiç bırakmaz. Arkadaşların verdiği tarihler doğru kısa bir eklemede ben vereyim 3. oyun kitabın bitişinin 5 sene sonrasında başlar. Cirinin taşıdığı kadim kan muhabbeti bana kalırsa ayrı bir kitap konusu, zamanın ve mekanın hanımı diyorlar sonuçta sen düşün. Ciri güçlerini hemen kullanmayı öğrenmedi zaten kitapta Ciri'nin gelişimi ve hikayesi çok güzel anlatılıyor. Son olarak kitap okumayı sev yoksa dünyan yarım kalır dostum! Ben bu güne kadar bir çok fantastik edebiyat serisi okudum Witcher rahat ilk üçe girer o kadar söylüyorum. Eğer evren hoşuna gittiyse ve Lore'yi beğendiysen mutlaka kitaplarını okumanı tavsiye ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı